Home Uit & thuis Online shoppen: gevaarlijk of niet?

Online shoppen: gevaarlijk of niet?

Voor de portemonnee sowieso wel!

Corbis
Shoppen zonder dat je de deur uit moet? Hemels! Maar is online winkelen wel helemaal zonder risico? Wij zochten het voor je uit.

De droom van elke fashionista kwam enkele jaren geleden uit. Vanaf toen kon je online kleren, schoenen en accessoires kopen, uit miljoenen winkels over de hele wereld. En je hoeft niet meer met loodzware tassen te sleuren… Wat een luxe! Maar is online shoppen nu echt wel 100% veilig?

Nee, online shoppen is niet gevaarlijk! Maar er zijn wel enkele dingen die je in overweging moet nemen voor je eraan begint. Wij helpen je even verder.

  •  Ken je de webshop waar je wil bestellen? Heeft iemand die je kent er al eens iets gekocht, en hoe is dat afgelopen? Reputatie is niet alles, maar wel veel! Zoek zeker ook eens online voor klantenbeoordelingen.
  •  Is er een adres én telefoonnummer te vinden op de website? Dat is erg belangrijk. Zijn er geen gegevens te bespeuren: move on. Het is het risico niet waard!
  • Doe nog eens een virusscan voor je eraan begint!
  • Let goed op de URL en domeinnaam. Amazon.com is bijvoorbeeld een vertrouwde website. Maar iemand kan kwaadwillig een site opzetten die sterk lijkt op de echte webwinkel. Amazoon.com bijvoorbeeld. Let daarvoor goed op!
  • Heeft de URL allerlei vreemde cijfers en tekens? Beter niet op vertrouwen dan. Bv. 'http://yahoo.com:80@127.0.0.1.'
  • Print alles af: transacties, afschriften, e-mailbevestiging… Een e-mail is een rechtsgeldig bewijs!
     

Hou deze tips in het achterhoofd wanneer je online aan het shoppen bent. Zo hoef je je geen zorgen te maken of je pakje wel zal aankomen of niet.

Lees ook:

Nieuwe webshop in the running: Holy Chic!

De favoriete webshops van de Flairredactie

5 webshops die je moet uitchecken

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.