Home Uit & thuis Na de hamburger en de hotdog wordt deze snack wellicht de nieuwe...

Na de hamburger en de hotdog wordt deze snack wellicht de nieuwe hype

Lekker, goedkoop en studentenproof

Hamburgers waren al een tijdje een echte hype en vorig jaar leerde Jeroen Meus ons de haute dog (een fancy hotdog) kennen. In 2016 maakt een andere snack z'n opwachting volgens trendwatchers: de croque-monsieur. De klassieker met ham en kaas blijft onze go-to snelle hap, maar probeer gerust ook een van deze 'speciallekes'. 

Probeer deze croques eens uit

CROQUE VEGGIE
 

Veggie croque

Dit heb je nodig

  • 1 aubergine
  • 2 el bloem
  • olijfolie
  • 1 ontvelde, gegrilde paprika (bokaal)
  • 50 g geitenkaas (van een stronk)
  • 1 el honing
  • enkele blaadjes oregano
  • ½ courgette
  • peper
  • rucola
  • olijven

Zo gemaakt

  1. Snij twee dikke, lange plakken van een aubergine.
  2. Haal de aubergine door de bloem, verhit de olijfolie en bak de aubergine aan beide kanten krokant.
  3. Verwarm de grill voor.
  4. Beleg een plak aubergine met de paprika en de helft van de geitenkaas, besprenkel met honing en bestrooi met oregano.
  5. Snij twee dunne lange plakken van de courgette en leg die op de paprika en geitenkaas.
  6. Verdeel de rest van de geitenkaas over de courgette. Kruid met peper, besprenkel met honing en dek af met de andere plak aubergine.
  7. Leg de aubergines twee à drie min. in de oven. Dien op met rucola en olijven.

CROQUE COULEUR
 

Croque
 

Dit heb je nodig

  • 1 pitabroodje
  • ½ kipfilet
  • olijfolie
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 tl kipkruiden
  • harissa
  • 100 g feta
  • hummus

Zo gemaakt

  1. Verwarm het apparaat voor en snij het pitabroodje doormidden.
  2. Snij de kipfilet in heel dunne plakjes, tegen de vezel in. Zorg ervoor dat de kipfilet echt flinterdun gesneden is, want de kip moet garen in het croque-apparaat.
  3. Meng 1 tl olijfolie met de ras el hanout, de kipkruiden en de harissa (naar smaak) en  marineer de plakjes kip in de olijfolie.
  4. Snij de feta in plakjes. Beleg de onderste helft van het broodje met de kipfilet en de feta. Dek af met de bovenste helft van het broodje.
  5. Bestrijk het broodje langs beide kanten met olijfolie en leg het in het apparaat. Laat de croque mooi goudbruin kleuren. Zorg ervoor dat de kip goed gaar is. Serveer met hummus.

Nog méér zin in croques?

croque

Croque a Day – € 19,99 – Manteau. Bestellen kan via www.wpg.be (ISBN 9789022332184).

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.