Home Uit & thuis Must sees op tv

Must sees op tv

Corbis
Geen bal op tv? Think again! Elke maandag geeft Flair je leuke tv-tips voor een gezellig avondje niks doen. Neem die popcorn en dat warme fluffy dekentje al maar bij de hand.

Awkward.

Akward.

Wat? De zeventienjarige Jenna Hamilton is niet bepaald het populairste meisje op school. Daar komt verandering in na een onschuldige valpartij, die door iedereen verkeerdelijk geïnterpreteerd wordt als een zelfmoordpoging en een schreeuw om aandacht.

Zeker kijken want…

Awkward is één van de meest onderschatte tienerseries van de laatste jaren. Wie de reeks gemist heeft op MTV krijgt nu een herkansing dankzij Op 12. Bovendien is de komische serie verrassend herkenbaar, confronterend en authentiek. Luchtig vertier met weerhaakjes. Moet kunnen!

Awkward. – OP 12 – vanaf maandag 17 maart, 20.00

Borgen – seizoen 3

Borgen

Wat? Het derde en waarschijnlijk allerlaatste seizoen van de Deense hitserie, die een gortdroog onderwerp als politiek ongelooflijk meeslepend maakt. In reeks drie zien we ex-premier Brigitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen), die de politiek vaarwel heeft gezegd, als gastspreker voor het bedrijfsleven de wereld rondreizen. Het duurt echter niet lang of de politieke microbe begint weer te kriebelen.

Zeker kijken want…

Seizoen drie is wellicht het beste van de drie, hoewel het politieke gekonkel in de wandelgangen nu wat minder centraal staat. 'Statsminister' Birgitte mag de politieke arena dan wel verlaten hebben, rust is haar niet gegund, zeker niet op privévlak. Maar Birgitte vecht voor de liefde en haar idealen. Respect voor zo'n straffe madam: een toppolitica, supermama en een sexy rijpe vrouw, mét een maatje meer.

Borgen – Canvas – vanaf dinsdag 18 maart, 21.35

The White Queen

The White Queen

Wat? Een dikke vijfhonderd jaar geleden was het Britse hof het decor voor de Rozenoorlog, een verbeten machtsstrijd tussen drie vrouwen. Hun wapens: intriges, romances en verleiding. Hun doel: de Britse troon.

Zeker kijken want…

De makers nemen een heerlijk loopje met de geschiedenis en kiezen ongegeneerd voor passie en romantiek. Zelfs in deze Britse, opgekuiste versie gaat het er bij momenten hevig aan toe. Ook Vlaanderen is vertegenwoordigd in de internationale topcast, met onder meer Lize Feryn en Veerle Baetens.

The White Queen – één – vanaf zaterdag 22 maart, 22.00