Home Uit & thuis MOLLENJACHT: daarom is Davey de Mol volgens redactrice Karen

MOLLENJACHT: daarom is Davey de Mol volgens redactrice Karen

Wie verdenk jij?

VIER
Davey is de Mol! Zo denkt redactrice Karen er toch over. Zij vindt Davey enorm verdacht en wel om deze redenen. Check it out!

Reden één is gewoon heel simpel. Davey is – net als ik – een trotse inwoner van Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Dat dorp is echt een scheet groot. Met andere woorden: de perfecte schuilplaats voor de mol.

Vreemd gedrag

Maar ik verdenk Davey ook omwille van zijn vreemd gedrag. In de eerste aflevering zat hij samen met Jessica vastgeketend. Hij vond geen logische oplossing, maar tijdens de hunger games in aflevering vijf kreeg hij plots een strategische ingeving. Aha, hij heeft dan toch de looks én de brains… Of werd het hem allemaal ingefluisterd door de programmamakers? 

En wat met ‘The Swallow of London’? Davey beweerde dat hij het juiste antwoord had gevonden. Maar volgens Marzena was Eline de eerste die het antwoord zag. Davey, was dat een kleine mollenstreek? Verdacht feit nummer drie.

Vierkanten tellen

Tijdens aflevering drie moest Davey het aantal vierkanten op onderstaande foto tellen. Davey, ik vind je echt tof, maar 25 vierkanten zijn echt héél weinig. Sorry not sorry. Oh, het waren er trouwens veertig.

Vierkanten de mol

Drank is gevaarlijk

Toen de bende moest inbreken in het museum, waren ze allemaal bezopen. Maar misschien wist Davey van de proef en voerde hij daarom iedereen dronken? Sneaky mollenstreek als je het mij vraagt.

Davey fietste ook voor zijn leven in aflevering vier. Zo kwam hij altijd als eerste aan de opdrachten en kon hij zonder de mening van de anderen beslissen wat hij ging doen. Geld of luxe? Was hij echt zo snel of kreeg hij (alweer) hulp van de programmamakers? Ik denk spontaan aan de uitgeputte Gilles van vorig jaar. En dat was niet het enige dat opviel tijdens die proeven. Op een bepaald moment moest hij hout hakken. ‘Ik heb dat nog nooit gedaan’, vloekte de houtbewerker toen. Heel verdacht, toch?

Vrijstelling

In aflevering vijf ging Davey – dankzij de hulp van zijn vriendin – lopen met de vrijstelling. Ik krijg hier weer een déjà-vu. Want wie kreeg er vorig jaar met de hulp van zijn mama de felbegeerde vrijstelling. Yep, Gilles.

Zijn vriendin was in het begin van de aflevering ervan overtuigd dat haar Davey de Mol absoluut niet kon zijn. Maar ze begon toch te twijfelen tijdens de hunger games. Ik citeer: ‘Ben je zeker dat je de Mol niet bent? Want nu ga je wel veel geld laten liggen.’

Hints

Doorheen het programma verstoppen de programmamakers een aantal hints over de mol. Zou het petje van Davey een hint zijn? Daarop staat de letter B en in de muziekwereld staat dat voor een mol, dat is een noot die een halve toon wordt verlaagd.

Davey pet

Hij komt ook vaak in beeld wanneer Gilles de vraag ‘Wie is de Mol?’ uitspreekt. Verdacht of word ik gewoon paranoïde? In ieder geval: Davey, jij bent mijn verdachte nummer één! 

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.