Linzensoep met spinazie en feta
Benodigdheden
· 1 eetlepel olijfolie
· 1 ui, fijngesneden
· 2 wortels, in blokjes
· 1 pastinaakwortel, in blokjes
· 1 courgette, in blokjes
· 1 venkelknol, in blokjes
· 1,5 liter groentebouillon
· een kopje groene linzen
· 200 g verse spinazieblaadjes
· peper en zout
· 1 eetlepel komijn
· ½ theelepel currypoeder
· 100 g verkruimelde feta
Zo maak je het
1. Verhit de olijfolie in een diepe pan. Fruit de ui glazig en voeg dan de wortels, de pastinaak, de courgette en de venkel toe.
2. Laat even aanbakken en overgiet dan met de bouillon.
3. Voeg de linzen toe en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
4. Voeg dan de spinazie toe en breng de soep op smaak met peper, zout, komijn en currypoeder.
5. Haal van het vuur en serveer meteen. Verkruimeld de feta boven de soep.
Personen – tijd – calorieën
4 personen – 35 minuten – 217 kcal/persoon
Variatie-tip
Een lekkere ‘extra’ bij deze soep: verkruimel een beetje feta met fijngesneden munt. Snij rechthoekjes uit filodeeg en bestrijk met olijfolie. Leg er een beetje van het fetamengsel op en rol op tot een sigaartje. Bak 12 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier