Home Uit & thuis Linzensoep met spinazie en feta

Linzensoep met spinazie en feta

Een maaltijdsoep voor de vegetariërs (en niet-vegetariërs) onder ons. 

Benodigdheden

·      1 eetlepel olijfolie

·      1 ui, fijngesneden

·      2 wortels, in blokjes

·      1 pastinaakwortel, in blokjes

·      1 courgette, in blokjes

·      1 venkelknol, in blokjes

·      1,5 liter groentebouillon

·      een kopje groene linzen

·      200 g verse spinazieblaadjes

·      peper en zout

·      1 eetlepel komijn

·      ½ theelepel currypoeder

·      100 g verkruimelde feta

Zo maak je het

1.    Verhit de olijfolie in een diepe pan. Fruit de ui glazig en voeg dan de wortels, de pastinaak, de courgette en de venkel toe.

2.    Laat even aanbakken en overgiet dan met de bouillon.

3.    Voeg de linzen toe en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.

4.    Voeg dan de spinazie toe en breng de soep op smaak met peper, zout, komijn en currypoeder.

5.    Haal van het vuur en serveer meteen. Verkruimeld de feta boven de soep. 

Personen – tijd – calorieën

4 personen – 35 minuten – 217 kcal/persoon

Variatie-tip

Een lekkere ‘extra’ bij deze soep: verkruimel een beetje feta met fijngesneden munt. Snij rechthoekjes uit filodeeg en bestrijk met olijfolie. Leg er een beetje van het fetamengsel op en rol op tot een sigaartje. Bak 12 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.