Home Uit & thuis Komende dagen krijgen de kust en Antwerpen mogelijk te maken met ergste...

Komende dagen krijgen de kust en Antwerpen mogelijk te maken met ergste storm in 50 jaar

Men probeert nu al de ergste schade te voorkomen.

Belga Image
Opgepast als je aan de Belgische kust of in Antwerpen woont! De weergoden voorspellen de komende dagen namelijk niet veel goeds voor ons land. Een wilde storm zal aan de kust en in Antwerpen voor een groot overstromingsgevaar zorgen.

De ergste storm die ons land in 50 jaar tijd gekend heeft, zo wordt storm Dieter nu al gillend genoemd. Of dat ook effectief zo zal zijn, is nog maar de vraag. Maar onze kust en de stad Antwerpen treffen alvast de nodige voorzorgen.

Springtij

Het westen van Europa en dus ook ons land krijgt de komende dagen te maken met krachtige noordwestenwinden die zullen zorgen voor zeer hoge golven op zee. Daarbovenop zit het tweewekelijkse springtij eraan te komen. Doordat de waterstand bij springtij sowieso al hoger is, zullen de golven in combinatie met de wind nog hoger en krachtiger worden.

Volgens Steve Timmermans van het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust zal het water nog eens 15 centimeter hoger staan dan bij de Sinterklaasstorm in 2013. Vannacht en vandaag stond het water al gevaarlijk hoog, maar vrijdagmiddag om 14 uur zou het op z'n allerhoogst staan met een waterpeil van maar liefst 6,35 m hoog. In combinatie met storm Dieter zorgt dat mogelijk voor overstromingen.

Voorzorgen

Aan de kust en in Antwerpen werden er preventief al heel wat zandzakjes neergelegd. De dijken en pieren aan de kust én de Scheldekaaien in Antwerpen werden afgesloten. Nu kunnen we enkel nog hopen dat de schade beperkt blijft.

via GIPHY

Meer nieuws vind je hier.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.