Home Uit & thuis JAKKES: dit is waarom je huis vanaf nu weer vol met spinnen...

JAKKES: dit is waarom je huis vanaf nu weer vol met spinnen gaat zitten

Zeg dat het niet waar is!

Shutterstock
Helaas pindakaas: het is weer spinnentijd en dat betekent dat het vanaf nu opnieuw doodnormaal is om 's ochtends wakker te worden met een spin op de muur. Of erger: 's nachts met een spin op je wang. Brr.

Minispinnetjes en belachelijk grote monsters: ze komen allemaal weer terug. Waar dat aan ligt? Aan het eind van de zomer, wanneer de temperaturen – logischerwijs – weer wat frisser worden, worden de spinnen in hun spinneneitjes wakker. Yep: die lagen al de hele zomer te dutten, maar nu zijn ze ready to roll. Je huis binnenrollen, that is.

De komende weken mag je dus een hoop meer spinnen verwachten in je huis. Of op het werk. Of zelfs in je auto – alles kan! Wie zich veilig wilt voelen, kan natuurlijk meteen een retourtje naar de Caraïben boeken. Alhoewel daar ook best creepy insecten zitten natuurlijk.

En er is nog meer goed nieuws: dit jaar krijgen we éxtra grote spinnen in huis. Aangezien we een heel milde zomer hadden – op enkele hete dagen na – hebben de spinnen extra goed kunnen groeien. Met XL-exemplaren tot gevolg – je bent gewaarschuwd.

kat

Enig pluspuntje? Spinnen eten andere insecten, zoals die vervelende rotmuggen. Maar hoe irritant die ook kunnen zijn: liever een klein muggetje rond ons hoofd dan een harige spin. 't Is dat de Pumpkin Spice Lattes terugkomen, anders hadden we de herfst maar al te graag aan ons laten passeren.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.