Home Uit & thuis HOTSPOTS: 5 van de leukste vintage-adresjes in Gent

HOTSPOTS: 5 van de leukste vintage-adresjes in Gent

Happy shopping!

Designmarkt.be
We verklapten al onze favoriete eetadresjes in Gent en onze lievelingsboetiekjes. Nu zijn de leukste vintage winkels aan de beurt. Van een pièce de résistance uit de jaren '50 over een croco handtas van Delvaux tot een postkaart uit de jaren stillekes: Gent is het walhalla voor een vintage shopping spree.

Depot09

Geen bijzondere plannen op zondag? Stap dan in de auto richting Depot09. Daar kan je uren snuisteren in een oud pakhuis aan de Nieuwe Vaart. Twintig internationale standhouders showen hier hun collecties meubels, verlichting en sierobjecten. Het is een soort vintagebeurs die nooit sluit.

Vintage adresjes Gent

Beeld: Depot09.be

Waar? /B002, Nieuwevaart 118, 9000 Gent

Wanneer? Van do tot ma, 11u-18u en op afspraak

Meer info: www.depot09.be

 

Olga's Retro

Noem deze winkel gerust een schatkamer. Delvaux, Prada, Dior,… deze kleine winkel hangt tjokvol vintage-handtassen in slangleder en croco. Verwacht hier geen tweedehandswinkelprijzen, zo'n oldskool tasje kost geld. Maar slaap op beide oren na je aankoop: jouw stuk is one of a kind.

Vintage adresjes Gent

Beeld: Olgaretro.weebly.com

Waar?Korte Meer 23, 9000 Gent

Wanneer? Woe: 13u-17u30, do: 11u-17u30, vr en za: 11u-18u

Meer info? Olgaretro.weebly.com

Ceci n'est pas une épicerie

Ceci n'est pas une épicerie is een piepkleine schijnkruidenier met Scandinavische meubels uit de jaren '50 en '60 , maar ook vondsten uit de jaren zeventig en tachtig. Pluspunt: democratische prijzen!

Vintage adresjes Gent

Beeld: Facebook.com/pas.une.epicerie

Waar? Sluizeken 28, 9000 Gent

Wanneer? Vr tot zo van 14u-18u

Meer info? Pasuneepicerie.be

Think Twice

Think Twice is een Finse tweedehandsketen met een vaste stek in Gent. Hier kan je geweldige vondsten doen voor geen geld. Vaak langskomen is de boodschap. Elke maand organiseren ze ook een 1 euro-dag waarop alles… 1 euro kost. Spotgoedkoop én vintage.

Vintage adresjes Gent

Beeld: Thinktwice-secondhand.be

Waar? Ajuinlei 15a,  9000 Gent

Wanneer? Ma tot za van 10u-18u, zo van 9u-14u

Meer info? Thinktwice-secondhand.be

The Fallen Angels

Een snuisterparadijs in het hart van Gent vol oude reclame- en filmaffiches, emaille borden, vintage speelgoed, blikken dozen, antieke postkaarten,… Hier vind je echte collector's items maar ook leuke retro cadeautjes. Met de vitrine te bekijken alleen al ben je een halfuurtje zoet.

Vintage adresjes Gent

Beeld: Facebook.com/thefallenangelsgent

Waar? Jan Breydelstraat 29, 9000 Gent

Wanneer? Ma, di, do en vr van 11u-12u en van 13u-17u45, za van 1u-12u en van 13u-18u

Meer info? The-fallen-angels.com

Extra tip

Vintage Design Markt op 12 en 13 november 2016, een van de grootste designvlooienmarkten van Vlaanderen. Meer info: www.designmarkt.be/gent