Geroosterde wintergroenten
Benodigdheden
Ovenschotel
* 4 sjalotten, gepeld en in 2 gesneden
* 10 krielaardappeltjes, in hun geheel, ongeschild
* 10 champignons, proper gemaakt, in kwartjes gesneden
* 10 spruitjes, in kwartjes gesneden
* ½ flespompoen (butternut), geschild en in stukjes gesneden
* 2 wortelen, geschild en in blokjes gesneden
* 1 grote pastinaak, geschild en in blokjes gesneden
* 2 raapjes in blokjes gesneden
Specerijen en kruiden
* 2 kaneelstokjes
* 5 kardemompeulen, met de vijzel of de platte kant van een mes opengestampt
* 3 laurierblaadjes
* ½ tl gemberpoeder
* ½ tl paprikapoeder
* ¼ tl chilipoeder
* olijfolie
Dip
* 50 g mayonaise
* 100 g light smeerkaas
* ½ citroen, uitgeperst
* 1 handvol platte peterselie, fijngesneden
* peper en zout
* een handvol geroosterde amandelschilfers
Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Meng de stukjes wintergroenten (behalve de pompoen en de krielaardappeltjes) met de specerijen en kruiden in een met olijfolie ingevette ovenschaal.
3. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en rooster de groenten gedurende 15 minuten. Kook ondertussen de krielaardappeltjes zo'n 10 minuten.
4. Meng alle ingrediënten voor het aioli-dipsausje met de geroosterde amandelschilfers en zet het geheel in de ijskast.
5. Haal de ovenschaal na 15 minuten uit de oven en schep de pompoenblokjes en de krielaardappeltjes door de groenten.
6. Plaats de schaal terug in de oven en rooster het geheel nogmaals nog 30 minuten, tot alles beetgaar is.
7. Serveer met het aioli-dipsausje, wat platte peterselie en wat geroosterde amandelschilfers.
Personen – tijd – calorieën
2 personen – 25 minuten – 373 kcal/persoon
Variatie-tip
Voor de carnivoor aan tafel voegen we merguezworstjes toe. Pittige toets!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier