Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

Geroosterde wintergroenten

Nood aan energie? Deze vegetarische ovenschotel is een echte vitaminebom!

Benodigdheden

Ovenschotel

* 4 sjalotten, gepeld en in 2 gesneden
* 10 krielaardappeltjes, in hun geheel, ongeschild
* 10 champignons, proper gemaakt, in kwartjes gesneden
* 10 spruitjes, in kwartjes gesneden
* ½ flespompoen (butternut), geschild en in stukjes gesneden
* 2 wortelen, geschild en in blokjes gesneden
* 1 grote pastinaak, geschild en in blokjes gesneden
* 2 raapjes in blokjes gesneden

Specerijen en kruiden

* 2 kaneelstokjes
* 5 kardemompeulen, met de vijzel of de platte kant van een mes opengestampt
* 3 laurierblaadjes
* ½ tl gemberpoeder
* ½ tl paprikapoeder
* ¼ tl chilipoeder
* olijfolie

Dip

* 50 g mayonaise
* 100 g light smeerkaas
* ½ citroen, uitgeperst
* 1 handvol platte peterselie, fijngesneden
* peper en zout
* een handvol geroosterde amandelschilfers

 

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Meng de stukjes wintergroenten (behalve de pompoen en de krielaardappeltjes) met de specerijen en kruiden in een met olijfolie ingevette ovenschaal.
3. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en rooster de groenten gedurende 15 minuten. Kook ondertussen de krielaardappeltjes zo'n 10 minuten.
4. Meng alle ingrediënten voor het aioli-dipsausje met de geroosterde amandelschilfers en zet het geheel in de ijskast.
5. Haal de ovenschaal na 15 minuten uit de oven en schep de pompoenblokjes en de krielaardappeltjes door de groenten.
6. Plaats de schaal terug in de oven en rooster het geheel nogmaals nog 30 minuten, tot alles beetgaar is.
7. Serveer met het aioli-dipsausje, wat platte peterselie en wat geroosterde amandelschilfers.

 

Personen – tijd – calorieën

2 personen – 25 minuten – 373 kcal/persoon

 

Variatie-tip

Voor de carnivoor aan tafel voegen we merguezworstjes toe. Pittige toets!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '