Home Uit & thuis Dus dáárom was de huiself Knijster zo gemeen tegen Harry Potter

Dus dáárom was de huiself Knijster zo gemeen tegen Harry Potter

Een interessante theorie...

Giphy
Na het Harry Potter-verhaal zijn onze meningen verdeeld als we het over huiselfen hebben. Na de dood van Dobby hebben we allemaal een traantje weggepinkt. Knijster daarentegen wilden we allemaal op een gegeven moment een schop onder z’n kont geven. Toch is er blijkbaar een reden waarom Knijster altijd zo grumpy was.

Knijster was de huiself van Sirius Zwarts en had een hekel aan dreuzels of aan tovenaars die een halfbloed waren. We hebben altijd gedacht dat dit door de slechte invloed van de moeder van Sirius kwam, maar er zou nog een andere verklaring kunnen zijn.
 

Een gebruiker van de website Reddit ging op onderzoek en vond een rechtvaardig excuus voor het gedrag van Knijster. Voor het gruzielement gestolen werd, lag het steeds in het huis van deze iets of wat knorrige elf (sorry, maar het is zo).
 

Wanneer Harry, Ron en Hermelien het gruzielement weten te bemachtigen, dragen ze het elk om beurt. We hebben allemaal gezien dat de duistere magie een sterke invloed had op deze tovenaars. Op Ron was de invloed het grootst en hij werd er enorm jaloers en chagrijnig van.
 

Knijster is jarenlang in contact gekomen met het gruzielement en zou daarom zo’n sterke haat voor dreuzels en halfbloeden ontwikkeld hebben. Door zijn voormalige meester had de huiself deze gedachten al, maar de aanwezigheid van het gruzielement zou ze dus alleen maar versterkt hebben.

Wil je nog meer lezen over Harry Potter: