Home Uit & thuis Dit is blijkbaar het beste land ter wereld om op vakantie te...

Dit is blijkbaar het beste land ter wereld om op vakantie te gaan

Lekker dichtbij!

Shutterstock
Nog aan het twijfelen waar je deze zomer op vakantie moet? Zoek niet langer! Uit onderzoek blijkt dat dit land het beste land ter wereld is om op vakantie te gaan. En het is helemaal niet zo ver weg!

Een flink bord tapas, een goed glas vino en de warme zon op je snoet. Meer heeft een mens blijkbaar niet nodig, want Spanje werd voor de tweede keer op rij gekozen als beste land ter wereld om op vakantie te gaan. Het 'World Economic Forum' gaat om de twee jaar op zoek naar de meest travel-friendly bestemmingen ter wereld.

Eviva España

Hoe ze dat doen? Via de TTCI: de 'Travel and Tourism Competitiveness Index'. Het komt er dus eigenlijk op neer dat ze gaan kijken naar de kwaliteiten die een toeristische bestemming tóp maken, waaronder gezondheid en hygiëne, veiligheid, infrastructuur en natuurlijke bronnen.

En dit jaar gaat Spanje dus voor de tweede keer met de felbegeerde titel lopen. En dat heeft het land allemaal te danken aan zijn uitmuntende combinatie tussen cultuur en natuur, samen met de goede bereikbaarheid en sterke toeristische infrastructuur. Toch geeft het onderzoek mee dat Spanje wel een extra effortke zal moeten doen om dat ook zo te houden.

 

A post shared by Jairon (@garciaaurin) on

Mexico, Mexiiiiicoooooo

Frankrijk, Duitsland, Japan en het Verenigd Koninkrijk vervolledigen de top vijf. Nog opmerkelijk: Mexico (van 30 naar 22) en India (van 52 naar 40) maakten een flink sprong voorwaarts. Mexico won zelfs de tweede plaats op vlak van natuurlijke bronnen en India staat negende voor cultuur.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.