Home Uit & thuis Delhaize gaat binnenkort zelf groentjes kweken op zijn daken

Delhaize gaat binnenkort zelf groentjes kweken op zijn daken

Primeur in ons land!

Pexels
Het is nog heel even wachten, maar vanaf volgende zomer zou je bij Delhaize Boondael in Elsene groenten kunnen kopen die de winkel zelf op z'n dak geteeld heeft. Een initiatief dat hopelijk snel ook door andere supermarkten wordt opgenomen!

Delhaize zal binnenkort dus zelfgekweekte sla, kerstomaatjes en aubergines aanbieden tegen een lagere prijs dan hun biologische equivalenten. Idee achter de moestuin: het transport van groenten verminderen om op die manier de CO2-uitstoot te verlagen. Goed voor onze bankrekening én het milieu dus.

Volgens de keten zal de stadstuin zo'n 320 vierkante meter groot zijn, waarvan de helft geschikt zal zijn voor de openlucht, en de andere helft voor een serre. Daardoor kan Delhaize het hele jaar door groenten kweken, zelfs buiten het seizoen. Een goed idee volgens Céline Fremault, Brussels Minister van Milieu: 'Als iedereen op dezelfde trend verder surft, behalen we al vóór 2035 de doelstelling van 30% stedelijke landbow voor onze groenten en fruit.' Wij kunnen zo'n projecten alleen maar toejuichen!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.