Home Uit & thuis ‘De Mol’: de meest opmerkelijke hints die mollenvangers tot nu toe vonden

‘De Mol’: de meest opmerkelijke hints die mollenvangers tot nu toe vonden

Onder andere in de woordzoeker van de dierenproef zat een mogelijke hint

VIER
Maandagavond is mollentijd, dus kijken we zo aandachtig mogelijk naar elke verdachte move die de overblijvende kandidaten van 'De Mol' maken. Elke blik, elke beweging en elk woord analyseren we, zodat we dinsdag met een mogelijke Mol in gedachten naar het werk kunnen vertrekken om bij de koffieautomaat onze theorie uit de doeken te doen aan de collega's.

Maar voor enkele fanatiekelingen eindigt het daar niet. Zij bekijken elke aflevering drie keer, spoelen terug, nemen screenshots en speuren het internet af naar nuttige informatie over de kandidaten. Hen noemen we mollenvangers, en hun bevindingen delen ze met elkaar op een 'De Mol'-forum. Wij speurden dat ondertussen goedgevulde forum af naar de meest geloofwaardige hints.

ELINE

De Mol

Eline staat hoog op vele verdachtenlijstjes. Er wordt op het 'De Mol'-forum dan ook heel wat aandacht besteed aan de West-Vlaamse blondine. Eén tip trok vooral onze aandacht: in het woordzoekerrooster van de dierenproef vind je op de eerste twee lijnen de zin 'Eline is de Mol'. Nu, het is niet duidelijk of de mollenvanger het hele rooster afzocht – misschien staat er meerdere keren 'x is de Mol' in? – maar dit is toch straf. De letters staan in de juiste volgorde én over slechts twee lijnen verspreid! Even nuanceren: je kan ook 'Hans de Mol' en 'Annelies de Mol' vinden in die eerste regels, maar dat zijn geen volzinnen.

De Mol

Verder haalde een mollenvanger zijn beste stalkerskunsten boven en stootte zo op een oud profiel van Eline, waarop te lezen staat dat toneel en voordragen indertijd haar hobby's waren. Talenten die een Mol van pas kunnen komen, nietwaar?

Een laatste leuke gaat over de achtergrondmuziek die we horen tijdens de 'Swallow of London'-opdracht. Het lied dat speelt wanneer de oplossing gevonden wordt, zou 'Corrupt Cops' heten, een soundtrack van de film 'The Equalizer'. En wat is Eline? Jawel, politieagente.

DAVEY

De Mol

Ook Davey wordt vaak verdacht omwille van z'n af en toe vreemd gedrag. Maar de hints die rond zijn persoon gevonden worden, zijn eerder zwak en vergezocht. Men heeft het bijvoorbeeld over de pet die hij in de eerste aflevering draagt. Daarop staat de letter b, die in de muziek symbool staat voor een mol – een noot die een halve toon verlaagd wordt. Al staat er op Daveys pet een drukletter en wordt een muzikale mol met een kleine b weergegeven.

De Mol

Voor de rest wordt vooral opgemerkt hoe Davey in de eerste aflevering telkens in beeld komt wanneer de vraag 'Wie is de Mol?' gesteld wordt door voice-over Gilles of wanneer die het woord 'verrader' uitspreekt. Maar die regel kan je waarschijnlijk op meerdere kandidaten toepassen. Blijven zoeken, dus!

ROBIN

De Mol

Robin is dé kandidaat die dit jaar door de mazen van het net lijkt te glippen wat verdenking betreft. Om een of andere reden houden we weinig tot geen rekening met hem. Toch zijn er enkele dingen die ons serieus doen twijfelen. Een van de fanatieke mollenvangers had maar drie screenshots nodig om Robin terug op ons verdachtenlijstje te krijgen. 

De Mol

De Mol

De Mol

Eline vond het verdacht dat Robin 'mol' gokte tijdens de raadselproef. Maar als je het vastplakt aan wat hij op weg naar die proef tegen Hans zegt, wordt het nog veel loucher, toch? Het is bovendien toch een beetje een vreemde opmerking: heeft de Mol ooit al aan de kandidaten een opvallende hint zoals 'De Mol was here' gegeven? Zo gaat hij de Mol toch niet te werk.

Een beetje vergezocht maar wel cool is de betekenis die iemand vond in de oplossingen van de raadsels van diezelfde opdracht. Die waren: 'kwartel', 3, 40 en 'optrommelen'. Daarin vind je 'tel 3 40 op'. En 3 + 40 = 43, de leeftijd van Robin (en van niemand anders van de kandidaten). De overgebleven letters vormen 'kwart trommelen', waaruit de mollenvanger afleidt dat hij een vierde van de acht letters moet nemen, in dit geval 'ro'. Door de 'bin' van 'binoculars' toe te voegen – Robin kijkt door een verrekijker naar Hans – en de 'mol' die Robin antwoordt, krijg je 43, Robin en Mol. We zeiden het, vergezocht, maar je moet er maar opkomen.

Mollenvangers houden ook van kledinghints. Op het T-shirt van Robin tijdens de diamantenproef, kan je volgens hen 'MOL' lezen. Hoe? De drietand, kop en staart van de duivel vormen respectievelijk een omgekeerde 'M', 'O' en 'L'.

De Mol

SAM

De Mol

Ook Sam is niet een van de grote verdachten. Maar waarom niet? Omdat hij zo geweldig goed zong bij de gospelproef? Dat kan heel strategisch – en een duidelijk geslaagd afleidingsmanoeuvre – geweest zijn. Anyhow, er zijn nog geen grote hints gevonden die in de richting van de sympathieke Limburger wijzen. Al hebben de mollenvangers het ook in Sams geval over z'n kledingkeuze

In aflevering 1 draagt Sam na de loopproef een trui met een olifant op. In aflevering 2 is er dan de dierenproef. In aflevering 2 draagt hij dan weer een trui met de Mona Lisa op, in aflevering 3 hebben we de museumproef. Toeval? Heel goed mogelijk.

De Mol

Andere mollenvangers merken op dat het wel tricky zou zijn van de makers om zulke hints opnieuw te gebruiken, aangezien ze dat vorig jaar met Gilles ook al deden. Die droeg bijvoorbeeld bij de metroproef – waarmee hij zich minder verdacht maakte – een T-shirt met 'Run for your life' op.

Voor de rest wordt vooral gekeken naar het feit dat Sams lievelingsband Flogging Molly is en dat er veel BMW's gebruikt worden in het programma, terwijl Sam showroomadviseur is bij BMW.

ANNELIES

De Mol

'Ons moeke' was in de derde aflevering zo passief, dat velen haar schrapten als mogelijke Mol. Als je wil saboteren, ga je 'r toch niet half duttend bijzitten? Maar de mollenvangers blijven Annelies wel in het oog houden. Ze vinden het vreemd dat de godsdienstlerares onder andere Dire Straits en Deep Purple op haar playlist heeft staan – elke kandidaat moet op voorhand een lijst met liedjes doorgeven – maar dat ze bij de klokkenproef een van de grootste hits van Depeche Mode niet blijkt te kennen. Die groepen kan je toch ongeveer binnen hetzelfde genre en dezelfde periode rekenen?

Nummerplaten zijn zowat de favoriete clues van mollenvangers. Alleen, je kan in zowat elke combinatie van cijfers en letters iets zien. Neem nu die van dit busje.

De Mol

CA zijn de initialen van Cooymans Annelies. De 850 kan je dan lezen als '8 en 50', oftewel 58, de leeftijd én het geboortejaar van Annelies. Ook dit zou echter een vrij gevaarlijke hint zijn, want vorig jaar wees een nummerplaat met 'GBL' in ook al naar Gilles Van Bouwel.

HANS

De Mol

Laten de mollenvangers zich vangen door de wendingen van de eerste twee afleveringen? Hebben ze Hans geschrapt omdat hij de eerste proeven miste? Het lijkt er wel op. De professor gaat op het forum namelijk volledig vrijuit. Geen enkele hint wijst in zijn richting, niets echt nuttigs werd opgemerkt. Oké, hij draagt een T-shirt met een schietschijf op in de tweede aflevering, maar wat wil dat zeggen?

BERTRAND

De Mol

We zeiden het eerder al: Bertrand doet zo verdacht, dat hij niet meer verdacht is. De Cathy of Bruno van dit jaar, dus. Een mollenvanger dacht even dat hij loog over zijn deelname aan een Spartacus Run – de persoon in kwestie doorliep urenlang deelnemerslijsten (ja, really) – maar zijn naam dook uiteindelijk dan toch ergens op. Dus ja: ondanks zijn volgens Robin verschrikkelijk slechte loopprestatie in de eerste aflevering, liep Bertrand ooit een Spartacus Run uit.

De leukste hint die naar Bertrand wijst, komt eveneens uit de eerste aflevering. Tijdens het groepsfotomoment neemt de marketingmanager zo'n pose aan dat zijn hand, mond en arm perfect het woord 'mol' vormen. Hoe geweldig toevallig zou dit zijn, mocht blijken dat Bertrand de Mol niet is?

De Mol


Lees ook onze analyses van de eerste drie afleveringen:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.