Home Uit & thuis ‘De Mol’: aflevering 7 onder de loep

‘De Mol’: aflevering 7 onder de loep

VIER
Brilglazen opgeblonken, pen en papier in de aanslag, speurneus op scherp. Het is weer mollentijd, jongens. En we steken na de aflevering van vandaag het liefst ons hoofd diep in een molshoop.

DAG 15

Kleine Sam is weer naar de mama. Blijft achter: een verloren viertal, beteuterd op de vlieger gezet richting Johannesburg.

Rugby! Neen, we zitten niet in Nieuw-Zeeland. Ook Johannesburg blijkt over een professioneel rugbyteam te beschikken. Dat team doet vandaag dienst als vleesgeworden obstakel. 'Filmmuziek'. Dat woord volstond om Annelies te doen gillen dat Davey de ballenjongen moest zijn. Annelies zelf weet – ra ra ra – naar eigen zeggen weer niets over het gegeven onderwerp, net zoals ze bij de vorige twintig opdrachten niet over de vereiste vaardigheden beschikte.

ru

De muziek van 'Pirates of the Caribbean' was een mooi binnenkomertje. Die bracht dankzij Daveys correcte antwoord en het sprintje van 'Johnny Depp' Robin maar liefst 500 euro in het laatje. Goed begonnen, half gewonnen? Nou. Filmmuziekkenner Davey maakte volgens oppercompetitiebeest Robin enkele cruciale on-be-grij-pe-lij-ke fouten. De theme song van E.T., wie kent die nu niet? De foute antwoorden van Davey vielen ongelukkig samen met de goede sprintjes van Annelies, Eline en Robin. Zijn goede antwoorden werden dan weer niet goed opgevangen. Die spijtige combinaties zorgden voor een mager bedrag van 600 euro in de groepspot. Triest als je weet dat onze kapoenen met deze toch niet al te zotte opdracht 5000 euro hadden kunnen verdienen. Maar goed, wij zitten hier rustig in onze zetel en hebben makkelijk praten. We know, maar toch. Goed gemold!

Elke fout of te trage sprint werd zoals gewoonlijk onthaald op gegil met overslaande stem, wurgende handgebaren en spastisch gehup. Op z'n Robins, dus.

Opvallend? Annelies weet niets, Annelies kan niets en bijgevolg doet Annelies ook gewoon niets. We krijgen het onderhand wel op onze heupen van de onwil van ons moe. Wat doet ze überhaupt nog in Zuid-Afrika? Ofwel heeft Annelies gewoon totaal geen zin meer in de opdrachten, of ze is de saboteur. Al zijn de programmamakers haar in dat laatste geval vergeten mede te delen dat het spel 'De Mol' heet en niet 'De Slak'.

Bovendien gooide Annelies de rugbybal op de grond in plaats van hem op de grond te tikken. De 'tikregel' bij rugby kent het kleinste kind. Als klap op de vuurpijl ging die bil nog pijn doen ook. We gunnen Annelies onze mollenstem zelfs niet meer.

Elke fout of te trage sprint werd zoals gewoonlijk onthaald op gegil met overslaande stem, wurgende handgebaren en spastisch gehup. Op z'n Robins, dus. Robin leek zelfs even te vergeten dat de rugbyboys niet in zijn team zaten: 'Tired already?!' riep hij hen toe. Neen Robin, dat zijn de tegenstanders! Laat die jongens gerust. Nadien lichtte hij zelf schattig toe wat iedereen al lang in 't snuitje had: 'Ik verlies mij altijd in het spel.' Zelfkennis, Robin, het is het begin van alle wijsheid!

Wij vonden het trouwens niet zó raar dat Davey niet alle tien de nummers kende. Maar als Davey de Mol is, was dit wel de zoveelste open goal die zijn medekandidaten hem gunden.

Met enige tegenzin stemt Robin in dat Eline en Davey de meest opmerkzame helft van het resterende kwartet vormen. Al hadden die twee opmerkzame zieltjes zich wel mogen verwachten aan een flinke adder onder het tapijt in het antieke Bellgables Restaurant.

uh

Een romantisch etentje en een rondleiding, dat sméékt gewoon om een onverwachtse opdracht. Eline en Davey hadden helaas niet door dat hun opmerkzaamheid al van pas kon komen tijdens het etentje. Tien interieurobjecten werden achter hun rug veranderd. Robin en Annelies plakten het hoogste winstbedrag op het opvallendste verschil en het laagste op het minst opvallende. Davey en Eline maakten jammer genoeg al snel drie fouten. Van de 2750 euro die ze konden verdienen, raadden ze slechts 850 euro aan verschillen.

ru

Opvallend? Davey en zijn verdomde eieren. Het enige ei dat hij niet aanduidde, was er een waar een gigantisch winstkaartje van € 500 aan hing. Twee van de drie fouten kwamen van een vastberaden Davey. De derde fout kwam van Eline, maar daar gaf Davey belachelijk snel toe. Davey is bijzonder verdacht. En dat steekt hij zelf al lang net meer onder stoelen of banken. Wat wij dan ook weer verdacht vinden.

's Avonds is het weer tijd om te testen wie eigenbelang boven groepsbelang plaatst. En daar komt de competetieve, maar tegelijk doodeerlijke Robin als eerste voor uit. Hij ziet maar al te graag 500 euro uit de pot gaan als hij dan het molboekje van Hans mag inkijken. Davey probeert nog in te spelen op Robins anders o zo verschrikkelijk aanwezige emoties, maar mislukt in zijn opzet.

ru

DAG 16

Vandaag is het ieder voor zich. De vier kandidaten krijgen elks een opdracht die 1000 euro in de pot kan brengen. Nadien moeten ze tegen de anderen vertellen wat hun opdracht was. Kunnen de andere drie kandidaten correct inschatten of de vertellende kandidaat liegt of de waarheid spreekt, komt het bedrag dat de kandidaat met zijn opdracht won in de pot. Schatten ze het fout in, komt het gewonnen bedrag niet in de pot, maar krijgt de kandidaat twee pasvragen.

Na 7 afleveringen hebben we ein-de-lijk iets gevonden waar Annelies wél goed in is: vliegen doodmeppen met pannenkoeken.

Omdat enkel Eline Daveys waargebeurde crowdsurfverhaal gelooft, verdient Davey twee pasvragen. Ook bij Annelies is het enkel Eline die Annelies' verhaal terecht gelooft. Annelies heeft écht als een dolle bomma op vliegen zitten slaan met pannenkoeken. Dat bracht jammer genoeg geen 800 euro in de groepspot, maar twee pasvragen in die van Annelies. Eline won geen pasvragen met haar verzonnen verhaal én bracht niets op. Iedereen geloofde Robins verhaal waardoor hij 300 euro opbracht. Hij verdiende dus geen pasvragen.

Opvallend? Alle kandidaten gingen voor de twee pasvragen. Waar iedereen het Robin kwalijk nam dat hij voor extra tips 500 euro uit de pot nam, heeft niemand er een probleem mee om 1000 euro in rook te laten opgaan voor twee pasvragen. Iets met potten en ketels…

SPOILER ALERT!

Davey krijgt groen en zucht theatraal. Robin krijgt rood en vliegt naar huis. Eline en Davey janken tranen met tuiten. Annelies houdt het droog. 'Robin mislukt in het stoer overkomen', zegt Eline nog. En dat is net wat hem zo puur maakte. Potverdorie Robin, we gaan je missen!

mo

Wij weten het allemaal niet meer. Voor ons was Robin de ultieme Mol. Zo emotioneel, zo over the top competetief, zo immens impulsief. Het was mooi geweest moest een Mol dat allemaal kunnen veinzen. Doodzonde! Wij gaan er nog een weekje over slapen.

Prijzenpot: € 22.250

Tot volgende week, liefste mollenvangers!

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.