Home Uit & thuis COOL: Disneyland Parijs is op zoek naar maar liefst 8000 (!) nieuwe...

COOL: Disneyland Parijs is op zoek naar maar liefst 8000 (!) nieuwe medewerkers

Al moet je wel aan een hele resem eisen voldoen ...

Instagram: @disneylandparis
Wie droomde er vroeger als klein meisje niet van om Assepoester of Ariël te zijn? Wel, die droom zou wel eens werkelijkheid kunnen worden. Disneyland Parijs is namelijk op zoek naar maar liefst 8000 (!) nieuwe medewerkers. 
Disneyland Parijs krijgt er volgend jaar niet alleen twee nieuwe attracties bij, maar mag binnenkort ook 8000 nieuwe medewerkers verwelkomen. 
 
Voor je je cv instuurt, is het misschien goed om te weten dat je aan een hele resem eisen moet voldoen als je bij Disney wil werken. Wij lijsten ze alvast even op: 
 

1. Sociale media is uit den boze 

Disneymedewerkers moeten op sociale media in alle talen zwijgen over hun job. Ook mogen ze geen selfies posten in hun kostuum.
 

2. Je mag niet wijzen

Ongetwijfeld de gekste vereiste: binnen het pretpark mag je niet wijzen met een vinger. Met meerdere vingers of met de volledige hand wijzen, is wél toegestaan. Wijzen met een vinger is verboden omdat het in sommige culturen onbeleefd is.  
 


3. Je moet meertalig zijn

Als je in Disneyland Parijs aan de slag wil, moet je zowel de Franse als de Engelse taal machtig zijn opdat je iedereen te woord kan staan. 
 

4. Je moet verplicht op handtekeningencursus

Aangezien kinderen dolgraag een gesigneerde pop van Sneeuwwitje of Pocahontas herself willen, krijg je van Disney een heuse handtekeningencursus.
 

5. Je moet de plattegrond van het park uit je hoofd kennen

Wanneer een bezoeker je de weg vraagt naar een bepaalde attractie, de toiletten of een restaurant, mag je nooit antwoorden met ‘Ik weet het niet’. 
 


6. Je moet tussendoor het park netjes houden

Het park moet er zo netjes mogelijk bij liggen. Dat betekent dat je elk papiertje dat je op de grond ziet liggen meteen moet oprapen en in de vuilbak gooien. 
 

7. Je mag niet te groot zijn

Vrouwelijke Disneymedewerkers moeten tussen 1m62 en 1m72 groot zijn. Indien je Alice of Wendy speelt, moet je minstens 1m50 en maximaal 1m58 meten.
 

8. Je mag je haar nooit los dragen

Het is ten strengste verboden om haar in je gezicht te hebben hangen. Vrouwen met lang haar moeten te allen tijde hun lokken in een paardenstaart dragen. Ook voor mannen gelden er zulke strenge regels: het haar mag niet over de kraag van hun kleding vallen en de oren moeten steeds volledig zichtbaar zijn. 
 
 
Bron: Glamour Nederland
Lees ook: Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.