Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

OH-OW: deze 3 dingen zijn vanaf nu verboden in elke Disneyfilm

Het regent buiten en je zet een klassieke Disneyfilm op. Hoe zalig kan het leven zijn? Maar wist je al dat er vanaf nu drie dingen absoluut verboden zijn in de nieuwe films van Walt Disney? 

 

Regisseur David Lowery regisseerde de nieuwe versie van de Disneyfilm 'Peter en de Draak'. Maar voor hij aan die remake begon, moest hij een heel speciaal contract ondertekenen. 'De personages mogen niet meer roken en in het heetst van de strijd mag er niemand meer onthoofd of gespietst worden', verklapt de regisseur. 

 

Deze drie woorden staan letterlijk in het contract.

 

Maar in welke films kwamen we dat ook alweer tegen? 

 

1. Roken

 

Die stiekeme Pinocchio, het is toch een kleine durver!

 

via GIPHY

 

Maar prinsesje Ariel probeerde het ook al eens. En daar blijft het niet bij, denk maar eens aan de geest uit 'Alladin', de rups uit 'Alice In Wonderland', Cruella De Vil en Roger in '101 Dalmatiërs', en ook Merlijn de tovenaar durfde al eens in zijn zetel te ploffen met een dikke pijp.

 

via GIPHY

 

2. Onthoofden 

 

'De kop eraf', dat is dé lijfspreuk van de hartenkoningin uit 'Alice in Wonderland'. En koningin of niet, vanaf nu mogen er geen koppen meer rollen. Ook in de klassieker 'Hercules' werden er veel hoofden afgehakt. 

 

via GIPHY

 

3. Spietsen

 

Weet je nog hoe Ursula uit 'De Kleine Zeemeermin' aan haar einde kwam? Ze probeerde Ariël te vermoorden, maar prins Erik kon haar nog net op tijd redden. Helaas voor Ursula kwam een schip recht op haar af en spietste haar. Samen met het schip ging ze ten onder. Iew, wat een gruwelijke moorden bij Disney. 

 

via GIPHY

 

Bron: Metrotime

 

Lees ook:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '