Home Uit & thuis Bye bye roaming: 6 dingen die nu véél leuker worden!

Bye bye roaming: 6 dingen die nu véél leuker worden!

Salut en de (niet langer extra) kost

Corbis
Het is bijna zover! Er is beslist dat we vanaf 2017 geen extra kosten meer zullen moeten betalen om binnen de Europese Unie te bellen, sms'en of surfen op het internet. Dat vinden wij geweldig nieuws! Hier zijn alvast zes redenen waarom op reis gaan leuker wordt zonder die extra roamingkosten. 

1. Eindeloos bellen en sms'en met je hete zomerlief

Bye bye roaming en hello buitenlandse hottie! Je hebt absoluut geen reden meer om geen contact te houden met die knappe kerel die je op vakantie leerde kennen, dus als je hem écht ziet zitten: aarzel niet en go for it!

2. Massaal Snapchats versturen vanaf eender welke locatie 

Je hoeft straks niet meer eerst wachten op free wifi om een snap te kunnen versturen. Binnenkort zal je nog meer vakantiejaloezie kunnen opwekken bij je vriendinnen, want je zal vanop eender welke locatie honderden foto's kunnen versturen zonder dat dat je meer zal kosten. Het groene monster oproepen was nog nooit zo leuk!

3. Social media checken zonder free wifi in de buurt 

Wachten tot je terug in je hotel bent om je Facebook- of Instagramaccount te checken of te updaten is binnenkort verleden tijd. Je zal niet langer verplicht zijn om iets te gaan drinken in een suf café dat toevallig free wifi heeft. 

4. De weg kwijt? Dat is niet langer een probleem!

Vooral op citytrip kan het al eens handig zijn om het internet te raadplegen. Zeker als je slecht bent in kaartlezen of als je een ramp bent in oriëntatie, komt zo'n online gps wel van pas.

5. Heimwee bestaat straks niet meer

Contact houden met het thuisfront wordt veel goedkoper en daarom ook gemakkelijker als er geen hoge kosten meer aan vasthangen. Je zal dus binnenkort onbeperkt kunnen bellen, sms'en en/of whatsappen. Voor mensen die last hebben van heimwee, is de afschaffing van roamingkosten dan ook een droom die in vervulling gaat. 

6. Op citytrip en op zoek naar leuke adresjes? 

Je hoeft niet langer locals aan te spreken of een toeristenbureau binnen te stappen om met handen en voeten uit te leggen dat je op zoek bent naar een leuke ontbijtbar of cocktailtent. Je zal namelijk binnenkort ook in het buitenland zonder verhoogde kosten het internet kunnen raadplegen en dus ook de leukste adresjes opzoeken van de stad waar jij je bevindt.