Brickdeegpakketjes met kip en bloemkool
Benodigdheden
· 4 kipfilets
· 100 g mager ontbijtspek, in reepjes gesneden
· peper en zout
· boter
· 500 g champignons, in plakjes gesneden
· ½ bloemkool, in roosjes gesneden
· een glas witte wijn
· 2 dl lichte room
· 2,5 dl kippenbouillon
· een handvol fijngesneden kervel, dragon en bieslook
· een pak brickdeeg
· extra boter
· keukentouw
Zo maak je het
1. Snij de kipfilets in kleine stukjes en breng die goed op smaak met peper en zout. Bak ze kort aan in boter met het spek. Schep uit de pan.
2. Bak nu de champignons aan. Doe de kip weer in de pan en voeg ook de bloemkoolroosjes toe.
3. Overgiet met de witte wijn. Laat die bijna volledig wegkoken en voeg dan de room en de kippenbouillon toe. Laat zonder deksel inkoken tot een mooi gebonden saus (bind eventueel bij met Maïzena Express voor witte saus). Voeg daarna de kruiden toe. Laat het mengsel afkoelen.
4. Snij het brickdeeg in vierkantjes van 15 op 15 cm. Beboter het brickdeeg met een penseeltje. Leg telkens drie vellen op elkaar en druk die in een muffinvorm. Leg in het midden een hoopje van het kippenmengsel. Vouw het brickdeeg dicht in een pakketje en bind vast met een touwtje. Zet 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
Personen – tijd – calorieën
4 personen – 40 minuten – 328 kcal/persoon
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier