Home Uit & thuis AHA: zo kan je de beschikbare ruimte in je koelkast héél makkelijk...

AHA: zo kan je de beschikbare ruimte in je koelkast héél makkelijk verdubbelen

Life hack!

Samsung
De Kerstman heeft nog maar nét zijn cadeautjes gedropt of de voorbereidingen voor het nieuwe jaar zijn al volop in gang. En restjes van de kerstmaaltijden samen met de voorbereidingen voor het nieuwsjaarsdiner? Die passen samen niet in de koelkast. En dan kan je proppen, puzzelen, een grotere koelkast kopen of eens héél aandachtig doorlezen.

De champagneflessen koud leggen en vermijden dat al je hapjes op 31 december slecht geworden zijn, is niet makkelijk. Om van die restjes kerstkalkoen in de koelkast nog niet te spreken – én dan moet je de deur nog dichtkrijgen. Alles in één koelkast: mission impossible? Niet helemaal! Met deze tips & tricks kan je een hele familie voeden uit één koelkast.

Out with the old

En daarmee bedoelen we vooral: het overbodige. Kijk al je verpakkingen eens goed na, want die nemen vaak het meeste plaats in. Gooi alles weg wat niet meer goed is, zodat je over een week zeker geen rottende restjes aantreft. Begin daarna strategisch te stapelen: zo kan je elk kleinste hoekje en kiertje ten volste benutten.

frigo1

De magische opslagplaats

Verwijder bulky verpakkingen en bewaar je producten vanaf nu in je eigen bakjes. Zo kan je gigantische sauspotten die bijna leeg zijn makkelijk overpotten in kleine containers die amper plaats innemen. Je zal even moeten investeren incontainers natuurlijk, maar dat is het uiteindelijk écht waard.

cuisine4

Spoor je slechte gewoontes op

Als je echt elke centimeter in je koelkast nodig hebt, is het belangrijk om streng te zijn. Gooi overbodige ingrediënten dus weg en giet ein-de-lijk die fles jenever leeg die je toch niet lust. Denk ook eens goed na over de basisregels, want misschien bewaar je je eten wel helemaal verkeerd. Zo bewaar je tomaten, komkommers, knoflook of zelfs chocolade bij voorkeur niet in de koelkast, want dan verliezen ze hun smaak sneller. Daarnaast is het geen goed idee om appels, avocado's of bananen in een koude omgeving te bewaren, want die worden daardoor sneller slecht.

cuisine2

Leegmaken en opnieuw beginnen

Project #koelkastopruimen moet je blanco beginnen. Dat wil zeggen dat je eerst alles eruit moet halen, en dan goed moet nadenken over wat je er terug insteekt. Zo'n volksverhuizing is meteen ook hét ideale moment om je koelkast een grote schoonmaak te geven. Kijk vervolgens alles na wat uit je koelkast kwam. Heb ik dit nodig? Ga ik het ooit gebruiken? Is het vervallen in 2014? Dan moet het de deur uit. Out with the old, dus – dan is er ruimte voor (hopelijk wat minder) nieuwe dingen.

cuisine3

Slim stockeren

Sommige gadgets zijn gewoon echte lifesavers. Zo heb je bijvoorbeeld de flessenhouder: een handige tool die ervoor zorgt dat je flessen wijn of champagne netjes op hun plaats blijven en niet de halve koelkast doorvliegen. Zo vermijd je bovendien ook dat andere ingedriënten geplet worden door flessen – wat wel zo handig is, want zo kan je koelkast heel vies worden. Handig!

cuisine6

De intelligente keuken

Om te vermijden dat je je groenten, vlees en drinken Tetrisgewijs moet zitten stapelen, vetrouwen we ons voedsel maar al te graag toe aan de Samsung Food Showcase. Deze koelkast maakt gebruik van de Samsung SpaceMax technologie, waardoor hij een capaciteit tot 570 liter (!) heeft. Door de geïsoleerde wanden is de koelkast heel efficiënt. Doordat-ie twee deuren in één heeft, is de opslagruimte enorm uitgebreid en is het heel gemakkelijk om verschillende voedselsoorten gescheiden van elkaar te bewaren. Dankzij het Twin Cooling Plus System behoudt de Samsung Food Showcase altijd een ideale temperatuur in de koel- en vriesruimte. Daardoor is er géén risico op vriesschade op je voedsel en loop je niet het risico dat je champagne per ongeluk de smaak van je garnalen overneemt. En da's altijd mooi meegenomen!

Dus, klaar voor deze koelkastmakeover?

Samsung

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.