Home Uit & thuis 7 verrassende trucs met je microgolfoven

7 verrassende trucs met je microgolfoven

Corbis
Ahhh, de microgolfoven. Onze eeuwige bestie wanneer we last minute nog een avondmaal moeten prepareren en steun en toeverlaat tijdens die late night cravings. Maar dat je deze dingen ook kon met je microgolfoven wist je waarschijnlijk nog niet. Onze liefde groeit en groeit.

1. Zelf chips maken

Jep, echt waar. Snijd je aardappelen zo dun mogelijk, spoel de schijfjes in water en droog ze goed af. Laat ze desnoos nog even liggen. Want hoe droger ze zijn voor je ze verder klaarmaakt, hoe krokanter. Wrijf ze in met olijfolie en verdeel ze over een schaal of plaat. Zet ze 3 minuten in de microgolfoven, draai om en warm nog eens 3 minuten op. Ready to snack!

2. Noten roosteren

Noten en kokosschilfers kan je niet enkel in je traditionele oven roosteren, ook je microgolfoven doet dat voor je. Verdeel de noten gelijk over een schaal of bord en druppel er eventueel wat olijfolie over. Verwarm ze telkens opnieuw voor 30 seconden tot ze goudbruin zijn, dat duurt zo'n 3 tot 8 minuten.

Microgolfoven hacks

3. Melk opschuimen

Om een schuimige cappuccino of (chai) latté te maken heb je niet noodzakelijk een opschuimer nodig. Vul een pot met deksel voor de helft met melk en schud stevig. Haal het deksel van de pot, warm 30 seconden op in de microgolfoven et voilà!

4. Een ei pocheren

Breek het ei in een kommetje dat microgolfbestendig is. Giet er ongeveer één derde kop water bij. Je kan er ook een klein scheutje azijn bij doen om ervoor te zorgen dat het ei beter samen blijft. Zet het kommetje in de microgolfoven, leg er een microgolfoven deksel op en verwarm gedurende 60 seconden. Is je ei nog niet klaar, verwarm dan telkens nog een keer voor 20 seconden. Zet je microgolfoven beter op een lagere stand om dit te doen en verleng de bereidingstijd een beetje indien nodig.

5. Kruiden drogen

Om kruiden langer te bewaren kan het handig zijn om ze te drogen. Leg een paar takjes tussen twee vellen huishoudpapier en verwarm ook telkens opnieuw gedurende 30 seconden, tot ze droog genoeg zijn.

6. Look pellen

De velletjes die rond de teentjes look zitten zijn er niet altijd makkelijk af te krijgen. Stop de teentjes een 20-tal seconden in de microgolf en ze zullen meteen makkelijker pellen.

Microgolfoven hacks

7. En last but not least

Onze favoriet: mug cake maken

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.