Home Uit & thuis 7 interieurtips die je écht gelukkig maken

7 interieurtips die je écht gelukkig maken

En alle geluk is welkom op deze grijze dag!

Op een donkere, regenachtige dag zoals vandaag is het makkelijk om het leven door een grijze bril te zien, en dat snappen we. Maar geluk begint bij jezelf, en jij start je dag – meestal – thuis. Daarom deze interieurtips die – wetenschappelijk bewezen – je blijer maken.

1 / 7
Een bos bloemen
Geuren
Foto’s met emotionele waarde
Goede verlichting
Wit
Groen en geel
Minder spullen
Een bos bloemen
Een bos bloemen

Volgens een onderzoek van Rutgers maken bloemen in huis je écht vrolijk en hebben ze een directe impact op je humeur. Snel in huis halen dus!

Geuren
Geuren

Nog een reden om bloemen te kopen: lekker geurende boeketjes geven je ook een geluksgevoel. Maar elk ander goed geurtje does the tric as well en werkt zelfs opwekkend. ‘Aromatherapie’ dus.

Foto’s met emotionele waarde
Foto’s met emotionele waarde

Wil je rust en kalmte? Dan moet je naar oude foto’s kijken. Zet enkele mooie fotokaders hier en daar of maak een leuke fotomuur.

Goede verlichting
Goede verlichting

Niet alleen van levensbelang voor een geslaagde selfie, maar ook voor jouw humeur. Logisch, want licht regelt onze dag. Zo zou je ’s ochtends het best opstaan met fel licht – hoe pijnlijk het ook is – om je wakker te maken. ’s Avonds reken je dan weer beter op dimlicht of wat gezellige lampjes in plaats van een heel erg verlichte kamer.

Wit
Wit

Witte muren ogen fris en reflecteren licht. Ook doen ze een ruimte trouwens meteen groter lijken. Brighten your space, brighten your mood!

Groen en geel
Groen en geel

De Vrije Universiteit van Amsterdam bewees dat je van deze twee kleuren het vrolijkst wordt, al zijn ze wel een uitdaging om in je interieur te verwerken. Onze tip: overdrijf niet, ga voor kleine accenten en/of pastelachtige nuances.

Minder spullen
Minder spullen

Uit onderzoek bleek dat vrouwen met meer spullen in huis meer cortisol – a.k.a. een stresshormoon – aanmaken. Probeer het dus minimalistisch te houden (en verzamel desnoods die rommel in één kamer, it’ll be our little secret!). 

Door Lara Laporte

Meer interieur:

Welke woonstijl past bij jou?

SHOPPEN: koperen spulletjes voor in je interieur

Deco: cactussen in je interieur

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.