Home Lifestyle 5 tips om de perfecte babynaam te kiezen

5 tips om de perfecte babynaam te kiezen

Kan jij de knoop niet doorhakken?

Babynaam
© Irina Murza via Unsplash
Eens je je kind een naam hebt gegeven, is er no way back. Je denkt dus maar beter goed na over een babynaam. Kan je de knoop maar niet doorhakken? Met deze 5 tips lukt het misschien wel.

1. Vermijd trendnamen

Vermijd al te trendy babynamen. Je wil toch niet dat je kind later in de klas zit met 12 naamgenoten? Hier ontdek je een lijstje met de populairste babynamen van het afgelopen jaar. In 2030 is de kans dus groot dat er in de lagere school meer dan één Emma of Arthur zit.

2. Personaliseer

Vernoem je kind misschien naar een grootouder of een dierbare vriend. Sommige mensen laten zich voor de keuze van hun babynaam ook inspireren door een boek, een celebrity of een lievelingsliedje of -film.

3. Carrièregericht

Natuurlijk heb je geen flauw idee welke job je kind later zal uitoefenen, dus je hebt een babynaam nodig die in elke werkomgeving past. Vraag jezelf af: past deze naam bij een royal, een straatmuzikant én een dokter? 3 x yes? Dan heb je een winner.

4. In harmonie

Deze tip is belangrijk voor iedereen die meer dan één kind wil. Passen de namen bij elkaar? Als baby n°1 er al is, kan je dat makkelijk uittesten. Spreek de twee namen gewoon na elkaar uit. Matcht het of clasht het? Tweeling op komst? Deze babynamen passen perfect bij elkaar.

5. Geen negativiteit

Ook al had je ex-lief een prachtige naam, je vernoemt je baby er beter niet naar. Alle namen met een negatieve connotatie kies je beter niet als babynaam.

Ben je er nog niet uit welke babynaam jij gaat kiezen? Hieronder vind je extra inspiratie:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.