Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Cruisen met de Vespa, genieten van de kleine baantjes door de wijngaarden en langs de kuststreek... Heerlijk dat ik daarvoor betaald word!'

Tourguide Julie (23) leidt mensen op de Vespa rond in Toscane en aan de Almafikust

Sommigen stoppen met werken om voor een langere periode te kunnen reizen, anderen vinden een job waarbij het elke dag vakantie lijkt. Julie (23) is zo’n gelukzak. Als tourguide bij The Vespa Trip leidt ze mensen op de Vespa rond in Toscane en aan de Almafikust.

‘Vorige zomer nam ik deel aan The Canoe Trip, een reisconcept van het bedrijf Travelbase. Dat was zo’n leuke trip dat ik meteen een nieuwe vakantie wilde boeken, maar ik trof iets beters. Ik vond er namelijk de job van mijn leven, want sinds juni 2020 werk ik bij hen als tour guide voor The Vespa Trip in la bella Italia! Zo neem ik de deelnemers per Vespa mee naar de mooiste plekken in Toscane en aan de Almafikust. We rijden elke dag naar een andere stad. De nadruk ligt op het onderweg zijn met de Vespa en de superleuke kleine baantjes door de wijngaarden en langs de kuststreek. Heerlijk dat ik daarvoor betaald word!

Het is altijd mijn grote droom geweest om van reizen mijn werk te maken. Ik voel me zoveel beter in het buitenland dan in België.

‘Het is altijd mijn grote droom geweest om van reizen mijn werk te maken. Ik voel me zoveel beter in het buitenland dan in België. Bijna elke werkdag voelt aan alsof ik zelf op vakantie ben, en dat komt omdat ik deel uit­maak van de groep. Dat wil onder andere zeggen dat ik ’s avonds mee aan het zwembad van het hotel lig en ’s middags mee een ijsje eet in een pittoresk dorpje. Toch is het ook hard werken. Vaak ben ik al twee uur eerder wakker dan de deelnemers, zodat ik de route nog eens goed kan bekijken, administratieve taken kan afhandelen en de aankomsten of vertrekken kan voorbereiden. Maar wanneer het werkgevoel toch naar boven komt, maak ik het me zo aangenaam mogelijk door met mijn computer op een leuk terrasje of idyllisch strand te gaan zitten. Ik zou dit echt niet meer willen ruilen voor een 9 to 5-job. Geef mij maar een Italiaans avontuur!’

Julie in Pisa bij de wereldberoemde toren.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '