Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Marie Monsieur

Deze week in Flair geeft onze huisastrologe per sterrenbeeld een focuswoord voor 2020. Dat van Eva (Kreeft) is 'zelfzorg'.

Eva’s edito: ‘Mijn voornemen? Zelfzorg. Zonder schuldgevoel’Wat ben ik dol op jaarhoroscopen. Het jaar ligt daar nog kraakvers voor je. Het kan nog alle kanten op. Je kan de dingen helemaal anders doen, beter misschien.


Dit jaar geeft onze huis­astrologe Esther je als extra cadeautje een tip hoe je het jaar goed kan aanpakken door je een focuswoord te geven. Iets wat voor jou heel belangrijk kan zijn en waar je misschien wat extra aandacht aan mag besteden. Mijn woord? Zelfzorg.

Eerst was ik er niet blij mee. Je wordt er zo mee om de oren geslagen, dat je mindful in het leven moet staan, voldoende me­-time moet inlassen, dat je zelf misschien wel de belangrijkste persoon in je leven bent en dat je die het beste heel graag ziet. Jaja, maar wie heeft daar tijd voor?

Tot ik besefte dat de weer­stand die ik voelde net betekende dat dit écht het woord is dat ik elke week in mijn agenda mag schrijven. Ik vind het heerlijk om voor vrienden te zorgen, voor mijn gezin, voor familie. Maar voor mezelf? Dan mengt zich er toch altijd een beetje schuldgevoel door.

Zou ik nog wel die extra dag vakantie nemen, want mijn lijf schreeuwt om rust? Maar laat ik de collega’s dan niet in de steek na een moeilij­ke periode? Ga ik weer twee keer per week naar de pilatesles omdat me dat onnoemelijk veel deugd doet? Maar dan kan ik mijn dochter wel twee keer niet naar school brengen…

Die eeuwi­ge evenwichtsoefening brengt me meestal volle­dig uit balans. Want je kan pas voluit genieten van iets als je niet ondertussen zit te piekeren over iets anders. Zelfzorg dus. Zonder schuld­ gevoel. Toch minstens één keer per week. Dat lijkt me een mooi voornemen.

Achter de schermen bij Flair:

Mijn uitzicht tijdens het schrijven van dit edito… Niet slecht.

Goed voornemen: meer natuur in 2020!

Flairs modeteam ging Jane Fonda achterna in een shoot vol retro sportmode.

De toepasselijke locatie? Sportclub Fonda in Herent: Fitbyfonda.com.Je leest Eva’s edito elke week online: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '