Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Geluk zit in de kleine dingen', leerde Eva uit boeken, podcasts en handleidingen over gelukkig zijn. Je leest er alles over in Flair.

Eva’s edito: ‘Geluk is voor mij niet in lotushouding in Bali zitten’

Een vriendin postte een naar bericht op Instagram, ze was heel plots iemand dicht bij haar verloren, het meisje was nog maar 27. Ineens waren alle dromen die zij samen nog hadden weg. Ze hadden plannen voor over zes maanden en ook dat leek te ver vooruit.


Het doet je nadenken over hoe gelukkig je wel bent op dit moment. Of je wel alles uit het leven haalt. Maar tegelijkertijd leg je jezelf daardoor nog meer druk op.

Want wat moet je dan doen om perfect gelukkig te zijn en ‘in het nu’ te leven? Je job opzeggen, de wereld rondreizen, een eigen zaak beginnen? Heel realistisch is dat niet altijd. En als je gewoon kiest om je job te blijven doen en een gewoon modaal leven te leiden, kan je dan niet gelukkig zijn?

Eigenlijk wel, besefte ik. Ooit schreef ik een artikel over ‘gewoon content zijn’. Dat dat de kunst is, beseffen hoe goed je het hebt. Natuurlijk zal je eens stress hebben en kan je lijf lastig doen. Maar dat heb je ook aan de andere kant van de wereld.

Het idee dat geluk maakbaar is en je er zelf verantwoordelijk voor bent, werkt ook stresserend. Kijk maar naar de struggles van millennials die Charlotte Van Looy deze week in Flair bespreekt. Net als redactrice Laura (ook deze week in Flair) zoek ik soms naar geluk in handleidingen, boeken of podcasts. Wat ze allemaal lijken te roepen, is dit: geluk zit in de kleine dingen en het is een kwestie van daar de focus op te leggen.

Dus nee, ik hoef niet in lotushouding in Bali te zitten om geluk te vinden. Al lijkt dat op deze donkere dagen wel heel verleidelijk…

Achter de schermen bij Flair:

Online fashion editor Chloë interviewde schoenenicoon Steve Madden in Londen.


Perks of the job, af en toe eens een professioneel laagje make-up en dan maar tips sprokkelen bij de visagist.


Op de Tony’s Chocolonely Fair in Amsterdam.


[td_smart_list_end]

Je leest Eva’s edito elke week online: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Luister meer

Eva's edito: 'De erotische verhalen op het einde van Flair zijn getransformeerd tot opwindende audio'