Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Mijn baby is één heel woelig jaar geworden.'

‘Moest ik die ““1””-ballon bijhouden of niet? Misschien kwam er nog wel een baby, die 365 dagen later die eerste verjaardag zou vieren?’

Nele is twee jaar geleden mama geworden en doet het daarom of desondanks nóg eens allemaal opnieuw! Hier vertelt ze alles wat je wil weten over dat moederschap: lichaamssappige verhalen van onvoorwaardelijke liefde, van snot tot natte prot.

Drieënhalf jaar geleden investeerde ik zonder het te weten zwaar in mijn toekomst. Toen kocht ik namelijk voor 8,95 euro een ‘Folieballon XXL 1 roségold’, verzendkosten exclusief. Een grote, blinkende opblaasbare ‘1’, was het. Mijn oudste dochter zou haar eerste verjaardag toen vieren tijdens een lockdown, zonder bezoek, zonder een echt feestje, maar wel met zo’n Instagramwaardige cijferballon die haar overal zou volgen waar ze ging. Wat niet ver was, want op één jaar zette ze nog geen stap vooruit noch achteruit.

Na haar verjaardag gingen alle feestartikelen opnieuw de kast in, maar met die folieballon in mijn handen twijfelde ik: moest ik dat ding bijhouden of niet? Tegen dat we haar tiende verjaardag zouden vieren en die ‘1’ weer dienst kon doen in combinatie met een ‘0’, was die ballon vast al elf keer verloren of kapotgegaan. Maar misschien kwam er nog wel een baby die 365 dagen later die eerste verjaardag zou vieren? En dat was dan weer 8,95 euro uitgespaard, verzendkosten exclusief!

Ik wist weer hoe ik drieënhalf jaar geleden graag alle opties openhield, hoe alles toen nog mogelijk was.

Een echte gezinsplanning was er tijdens die lockdown met baby en twee pluskinderen niet bepaald, aangezien we toen zelfs nog geen planning uitgewerkt kregen voor wie wanneer snel kon douchen of naar het toilet kon gaan zonder een of meerdere kinderen aan een of meerdere benen. Maar het leven ging weer verder en wij deden dat ook. Ik werd opnieuw zwanger, we kregen nog een prachtige dochter en we bleven met zijn allen uiteindelijk toch overeind tot haar eerste verjaardag.

Toen ik ditmaal het huis wilde versieren met vlagjes en ballonnen, stootte ik plots op die ‘1’. Ik was die cijferballon nochtans helemaal vergeten, maar plots wist ik het weer. Ik wist weer hoe ik drieënhalf jaar geleden graag alle opties openhield, hoe alles toen nog mogelijk was. En hoe ik alles wat ik toen wilde, zelfs zonder het goed te beseffen, met die ballon plots in handen had. Zelden ben ik zo voorziend geweest en zelden ben ik daar zo blij om geweest. Mijn baby is één heel woelig jaar geworden. De feestartikelen zijn ondertussen weer opgeborgen, maar voor wie wil: ik heb een ‘Folieballon XXL 1 roségold’ te geef. Gratis en voor niks. Verzendkosten inclusief. Gewoon even opblazen en je hebt je eigen toekomst in handen.  

Meer columns van Nele lees je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '