Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
©  #ShowUs by Dove / Getty Images

'Meer dan ooit worden ze geconfronteerd met het idee dat ze alleen zijn, al is dat helemaal niet zo. Laat hen alsjeblieft voelen dat dat niet zo is.'

COLUMN: ‘Denk aan je single vrienden’

In normale omstandigheden is medelijden het laatste wat je single vrienden willen. Maar dit zijn allesbehalve normale omstandigheden.


Velen vragen zich na de persconferentie van dinsdagavond af waarom het nog toegestaan is om met één vriend(in), dus iemand buiten je gezin, te gaan wandelen of lopen. Terwijl we overal horen dat we moeten binnenblijven en contact met iedereen buiten gezinsleden horen te vermijden.

Ik vermoed dat Wilmès onze mentale gezondheid in het achterhoofd hield, en dan vooral die van de groeiende groep vrijgezellen. Singles die alleen wonen zijn pro’s in het vullen van hun dagen met vrienden, hobby’s, sport, familie, feestjes, werk, collega’s, tooghangen, enzovoort. Wanneer ze na een drukke dag thuiskomen, vinden velen van hen het niet erg dat hun thuis zalig stil is, en nog veel minder dat ze een groot bed voor zich alleen hebben. Maar een gezin hebben ze niet. Furry kinderen laat ik hier even buiten beschouwing.

De komende weken zullen singles door niemand geknuffeld of gekust worden, een bijna onmenselijk gemis.


Wanneer alle dingen waarmee singles hun leven vullen plots wegvallen, blijft er leegte achter, meer dan voor mensen in koppel of met kinderen. De stilte die ze eerder nog konden appreciëren, wordt na een paar dagen oorverdovend. De eenzaamheid loert pijnlijk hard om de hoek. De komende weken zullen zij door niemand geknuffeld of gekust worden, een bijna onmenselijk gemis. Meer dan ooit worden ze geconfronteerd met het idee dat ze alleen zijn, al is dat helemaal niet zo. Laat hen alsjeblieft voelen dat dat niet zo is.

De Nationale Veiligheidsraad heeft besloten dat het mag, dus nodig die single vriend uit op je gezinswandeling. Zelfs vanop anderhalve meter afstand zal hij/zij de warmte voelen. Spreek met je single buur af aan de supermarkt, waar jullie op veilige afstand van elkaar een babbeltje slaan in de ellenlange wachtrij. Stel voor om de boodschappen te doen van je zieke vriendin, want als zij in quarantaine moet, is ze totaal onbeholpen. Bel je vrienden zonder relatie op, misschien net iets vaker dan diegenen die met een hele bende thuis zitten. Laat hen voelen dat ze deel uitmaken van jouw framily. 

Lees ook: 

‘De voorbije dagen deden me terugdenken aan Pukkelpop 2011. Ook toen werd er pijnlijk ongepast gereageerd’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '