Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Frederik De Swaef

'Vorige week werd ik 34! Ik koos voor mijn feest de film "Patser" van Adil El Arbi en Bilall Fallah als decor.'

COLUMN: ‘Iedereen kwam in z’n mooiste hoodie, met het air van een echte patser’

Elke week geeft Frederik je een inkijk in zijn leven als jonge vader, echtgenoot en hoofdredacteur van Flair.

Liefste lezeressen,


Ook mannen verjaren niet graag. Het is te zeggen: worden niet graag ouder. We doen dan wel minder moeilijk over onze exacte leeftijd dan de gemiddelde vrouw, maar elk jaar ouder worden is voor niemand fijn. Een goed (verjaardags)feestje daaren­tegen, daar zeggen weinig mensen nee tegen. Ronde getallen vind ik confronte­rend. Daarom vier ik het liefst andere ver­jaardagen.

Ewa Ja, we staan dan wel dichter bij onze midlifecrisis dan bij onze studen­tentijd: eens goed feesten kan nooit kwaad.


Zoals dit jaar: vorige week werd ik 34! Omdat ik mij graag nog jong voel, koos ik de film ‘Patser’ van Adil El Arbi en Bilall Fallah als decor. Vrienden en collega’s trokken hun mooiste Adidas-­hoodie aan en arriveerden met het air van een echte patser. Lisa had acteur Saïd Boumazoughe uitge­nodigd, die met zijn groep SLM en hun hit ‘Ewa Ja’ de party in vuur en vlam stak.

De rest zijn vage of verontrustende herinneringen, zoals dat bij een echt goed feestje gaat. De meeste vrienden hadden de kindjes bij hun ouders gedropt, zodat we nog eens konden feesten tot het weer licht werd. Ewa Ja, we staan dan wel dichter bij onze midlifecrisis dan bij onze studen­tentijd: eens goed feesten kan nooit kwaad. Volgend jaar word ik 35, laat dat maar stille­tjes passeren.

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.


Meer columns van onze hoofdredacteur:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '