Home Columns COLUMN: ‘Je zou voor minder verontrust zijn door de luchtkwaliteit’

COLUMN: ‘Je zou voor minder verontrust zijn door de luchtkwaliteit’

'Astma, hart­problemen en zelfs dementie zijn de gezondheidsproblemen die ontstaan wanneer we stikstofdioxide inademen.'

Elke week geeft Frederik je een inkijk in zijn leven als jonge vader, echtgenoot en hoofdredacteur van Flair.

Liefste lezeressen,

‘We meten stikstofdioxide, geen koolstof­dioxide’, antwoordt de organisatie van CurieuzeNeuzen wanneer ik er een foto tweet van Lisa die meetapparatuur aan ons raam plakt. Dat maximaal aantal lessen chemie in de humaniora hebben minder gerendeerd dan gedacht, want in de tweet vergis ik mij dus van schadelijke stof.

Volgende stap zal dan zijn: ons gedrag aanpassen.

Samen met 19.999 andere gezinnen willen we weten hoeveel stikstofdioxi­de er in de lucht hangt. Astma, hart­problemen en zelfs dementie zijn de gezondheidsproblemen die ontstaan wanneer we stikstofdioxide inademen. Je zou voor minder verontrust zijn door de luchtkwaliteit.

In september weten we of onze gezondheid in gevaar is. Vanaf deze zomer gaan we dat trouwens permanent kunnen volgen, want met een paar vrienden hangen we binnenkort heel Aalst vol meet­ apparatuur zodat onze stadsgenoten op internet continu live kunnen volgen hoe het met de luchtkwaliteit gesteld is. Volgende stap zal dan zijn: ons gedrag aanpassen. Elektrisch of minder met de auto rijden, bijvoorbeeld. Maar eerst die resultaten dus afwachten.

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.

Meer columns van onze hoofdredacteur:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.