Home Columns COLUMN: ‘Enkele sessies naar een punt staren, het bracht écht rust’

COLUMN: ‘Enkele sessies naar een punt staren, het bracht écht rust’

'Ooit ben ik zelf geholpen door hypnose.'

Elke week geeft Frederik je een inkijk in zijn leven als jonge vader, echtgenoot en hoofdredacteur van Flair.

Liefste lezeressen,

‘Morgen ga ik naar de hypnotiseur’, zegt een kameraad mysterieus. ‘Hij gaat mij van mijn rookverslaving afhelpen.’ Nu ben ik van nature nogal een ongelovige Thomas, en al helemaal wanneer het om paranor­male toestanden gaat. Maar gezien roken mij ook nogal irrationeel lijkt, helpt hypnose misschien wel om sigaretten links te laten liggen?

De virtuele maagring, Judith geloofde er ook niet in. Toch viel ze 4,5 kilo af door alles te blijven eten, maar in kleinere por­ties.

Ooit ben ik zelf geholpen door hypnose. Als tiener was ik nogal een zenuwpees, en de kinesist aka hypnotiseur heeft rust ge­bracht door mij enkele sessies naar een punt te laten staren. Freaky, maar het hielp echt. Een vriendin vertelde naar de hypnoti­seur te willen om af te vallen, iets wat onze chef mode Judith al eens probeerde voor Flair. De virtuele maagring, Judith geloofde er ook niet in. Toch viel ze 4,5 kilo af door alles te blijven eten, maar in kleinere por­ties.

‘Ik denk niet dat er écht een ring rond mijn maag zit. Wel ben ik me bewuster van mijn eetpatroon.’ Het effect van hypnose is dus blijkbaar veeleer een intern bewustzijn dat ontstaat waardoor je stopt met roken, je op te jagen of te veel te eten. Een originele stok achter deur, zeg maar. Een tip voor wie nog oningevulde goede voornemens op z’n lijstje heeft.

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.

Meer columns van onze hoofdredacteur:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.