Home Columns COLUMN: ‘Het is niet goed voor je carrière dat mensen weten dat...

COLUMN: ‘Het is niet goed voor je carrière dat mensen weten dat je kinderen hebt’

'Mijn frank viel pas toen een recruiter mij vroeg: "Waarom schrijf jij een column over je kinderen?"'

© Frederik De Swaef

Elke week geeft Frederik je een inkijk in zijn leven als jonge vader, echtgenoot en hoofdredacteur van Flair.

Liefste lezeressen,

Mijn eerste jaar als hoofdredacteur bij Flair was zo druk dat ik niet doorhad dat niemand mij nog contacteerde voor een nieuwe job. Mijn frank viel pas toen een recruiter mij vroeg: ‘Waarom schrijf jij een column over je kinderen?’ ‘Omdat jonge mensen zich de vraag stellen of ze kinderen willen en hoe het is om een baby in huis te hebben.’ Waar de HR-verantwoordelijke waarschijnlijk op doelde, was: het is niet goed voor je carrière dat mensen weten dat je kinderen hebt.

Ik heb geen flauw idee over de kinderwens van onze sollicitanten.

Uit onderzoek van de UGent blijkt namelijk dat mannen die op hun cv vermelden kinderen te hebben, tot 18% minder uitgenodigd worden op een sollicitatiegesprek. Vrouwen met één kind worden 22% minder vaak uitgenodigd dan vrouwen met twee kinderen. Dan zou ik nooit goede nieuwe journalisten voor Flair vinden! Ik heb geen flauw idee over de kinderwens van onze sollicitanten. En als er iemand een kindje krijgt, dan zijn we gewoon heel blij en vragen we: ‘Wil je er iets over schrijven?’

PS Onze webredactie zoekt nieuwe leden. Ben jij de journalist (m/v/x) die van onze site nog meer dé mustreadsite van het internet wil maken? Check de vacature hier en reageer!

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.

Meer columns van onze hoofdredacteur:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.