Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Frederik De Swaef

COLUMN: ‘Intussen verraadden we al aan 5 mensen de naam van baby 2’

Elke week geeft Frederik je een inkijk in zijn leven als jonge vader, echtgenoot en hoofdredacteur van Flair.

Liefste lezeressen,

Zo goed als we erin slaagden om Millie haar naam geheim te houden voor haar geboorte, zo slecht lukt het nu bij baby 2. Intussen weten al 5 mensen de naam. Het begon allemaal met mijn ouders. Op een zonnige dag zitten we op hun terras wanneer Lisa plots midden in een verhaal de naam laat vallen. Gelukkig bleken mijn ouders maar met een half oor te luisteren. Ze beweren de naam niet gehoord te hebben. Maar toch: 1 – 0 is de stand ‘naam verraden’ tussen Lisa en mij.

 

Vrienden raadden plots de naam van baby 2 (oké, ik had te duidelijke tips gegeven).

Daarna moesten we de stiefmama van Lisa wel inlichten: zij ging namelijk ‘de doopsuiker’ inpakken (het is niet echt doopsuiker, maar daarover later meer). Op de verpakking staat de naam van baby 2, dus ook zij moest ingelicht worden: 2 – 0.

Als bij wonder bleken goede vrienden op een zomeravond uit het niets de naam juist te raden (oké, ik had te duidelijke tips gegeven blijkbaar). Eigenlijk heb ik dat nog nooit meegemaakt, dat mensen een babynaam raden. En al zeker niet als je zoals wij niet kiest uit de top drie meest gekozen voornamen.

En dan was het mijn beurt. Nietsvermoedend een pintje drinkend met vrienden ontstaat een gesprek over wat bij een overschrijving de ideale ‘opmerking’ is zodat de gift duidelijk een babycadeautje is. Ik roep de naam van baby 2. Ja, 2 – 1 in het verraden. En nu stop ik met schrijven of ik typ hier nog de naam in plaats van baby 2.

 

Handtekening Frederik

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.

 

 

Lees ook de vorige columns van onze hoofdredacteur:

 

 

 

Hier vind je ze allemaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '