https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Catherine Kosters

Catherine maakt dit jaar geen goede, maar slechte voornemens.

COLUMN: ‘Digital detox is zo passé. Ik wil bingen, scrollen en liken tot ik erbij neerval’

Catherine houdt van haar lief, hotelbedden en ketchup. Tot de dag dat zelfspot een olympische discipline wordt, deelt ze hier elke week haar avonturen.


Hoeveel goede voornemens heb jij in je leven al gemaakt? Minder snoepen, meer sparen, stoppen met roken, starten met sporten, nooit meer na­gelbijten/roddelen/uitstellen en 2,5 keer per week vrijen om het gemid­delde te overstijgen. Hoeveel daarvan heb je ook echt waargemaakt? Eerlijk zijn. Juist ja… Goede voornemens zijn per definitie onhaalbaar. Ze leggen druk op je schouders, nemen hooi op de vork en doen je gegarandeerd fa­len. Daarom gooi ik het dit keer over een andere boeg. Hier en nu, aan de start van 2019, maak ik slechte voornemens. Omgekeerde psychologie, weet je wel?

Eerst en vooral wil ik méér snacken. Meer eten tout court. Ik heb drie maaltijden altijd al wat magertjes ge­ vonden. Hoog tijd om het vieruurtje weer in te voeren. En het tienuurtje! Die paar extra kilo’s zullen het ver­schil niet maken. Bovendien is over­sized nog steeds hip. Toch? Ook zal ik dringend eens terug beginnen roken. Niet één zielige sigaret na drie glazen wijn, maar minstens een half pakje per dag. Een peuk bij het ontbijt smaakt me echt niet meer, maar wie wil veranderen, moet er wat voor overhebben. Nu we het toch over wijn hebben, mijn alcoholinname moet en zal verder omhoog. Want hoe hard ik ook probeer, er zijn nog steeds weekavonden waarop ik niet drink. Dat kan beter. Schol.

Wie heeft er in hemelsnaam een pensioen nodig? Dit jaar stop ik mijn geld in betrouwbare beleggingen zoals vinyl en designer­ handtassen.


Tijd om dagelijks een fles te kraken zal er zeker zijn wanneer ik stop met sporten. Toegegeven, die kwalijke gewoonte was ik eind 2018 al bijna kwijt, maar in het nieuwe jaar zal de vreemde drang om te gaan joggen vast weer de kop opsteken. Deze keer hou ik echter voet bij stuk. Hah. Spa­ren, dat is nog zoiets. Wie heeft er in hemelsnaam een pensioen nodig? Dit jaar stop ik mijn geld in betrouwbare beleggingen zoals vinyl en designer­ handtassen. More is more, wat ze je ook vertellen. Mijn kasten puilen uit, maar er is nog plek onder het bed en in de oven. Die laatste gebruik ik toch nooit.

Mijn laptop daarentegen ga ik vaker aanzetten, liefst samen met mijn smartphone. Digital detox is zo passé. Ik wil bingen, scrollen en liken tot ik erbij neerval. Oh, en niet vergeten om mezelf en passant met ande­ren te vergelijken. Al die opgekropte jaloezie houdt me scherp.

Wanneer we elkaar binnen een maand opnieuw spreken, schat ik dat al mijn voornemens verbroken zullen zijn. Dat gebeurt namelijk elk jaar. Wie weet ben ik mezelf te slim af en kan ik éíndelijk iets van mijn leven maken. En anders zien we het in 2020 wel weer.

 

Meer columns van Catherine:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content