Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Over een blauwe plek is geen twijfel mogelijk, maar emoties belanden al snel in de grijze zone, waar manipulatie om de hoek loert.'

Anaïs: ‘Wat Trump deed voor de politiek, doet Kanye nu voor break-ups’

De redactie

Anaïs verhuisde voor de liefde naar New York. Terwijl ze daar haar leven opbouwt, de stad ontdekt en nieuwe vrienden maakt, mist ze soms de oude, zoals Arkasha. Daarom schrijft ze haar gedachten wekelijks in een brief neer naar haar. Deze week: break-ups en emotioneel misbruik.

Hoi Kash,

Ik dacht dat ik best een zacht en vriendelijk mens was, tot ik op een dag met mijn lief boven op een skipiste in Vermont stond. Het was nog maar zijn tweede keer, dus ik probeerde hem geduldig aan te moedigen met adviezen als ‘Softly bend your knees’ en ‘It doesn’t even look broken’; maar na enkele ellendige uren in de kou veranderde ik in een monster dat hem toebrulde ‘Don’t you DARE to sit down again!’. Opgegroeid in Mexico City, waar skiën iets minder een ding is, ontdekte mijn lief pas op latere leeftijd het plezier van wintersport, een hobby die je – net als mijn mede-geprivilegieerde Brasschatenaren – het best als kind onder de veilige vleugels van je welgestelde ouders aanleert.

Wanneer het allemaal wat te moeilijk wordt, blijk ik even empathisch als Kanye West.

Nu, ik stel het erger voor dan het was. Ik ben eigenlijk van Ekeren en hij raakte geheel ongeschonden de piste af. Maar zoals ze het hier in Amerika lekker dramatisch zeggen: ‘the mountains change you’. Op die berg kwam ik namelijk tot het besef dat ik helemaal niet die aanmoedigende, steunende partner ben die ik voordien dacht te zijn. Ik was koud en kortaf, rolde met m’n ogen en zuchtte gemeen dat hij het echt nóóit zou leren met zo’n ‘pussy gedrag’. Wanneer het allemaal wat te moeilijk wordt, blijk ik even empathisch als Kanye West.

Terwijl ik het hoge noorden opzocht, was de Donda-rapper het zijne namelijk volledig kwijt. Ye brengt tegenwoordig z’n dagen door met Kims nieuwe lief – comedian Pete Davidson – te pesten door kinderachtige, gefotoshopte posts van hem op Instagram te plaatsen. Pete reageerde na een maand stilte prompt met een selfie in Kims bed, et voilà, vechtscheiding vol verwijten. Er zijn ergere dingen aan de hand dan de relatieproblemen van twee extreem rijke mensen, obvi, maar toch stoor ik mij aan deze situatie.

Emotioneel misbruik wordt wel eens afgedaan als minder erg, maar na een toxische relatie zei mijn therapeut eens dat fysieke mishandeling op z’n minst duidelijk is.

Dat een 44-jarige man zo publiekelijk zijn ex lastigvalt, onder het mom van ‘doing it for my family’, aangemoedigd door zijn fans, verlaagt de lat. Wat Trump deed voor de politiek, doet Kanye nu voor break-ups. Alles mag, we vinden het zelfs amusant. Emotioneel misbruik wordt wel eens afgedaan als minder erg, maar na een toxische relatie zei mijn therapeut eens dat fysieke mishandeling op z’n minst duidelijk is. Over een blauwe plek is geen twijfel mogelijk, maar emoties belanden al snel in de grijze zone, waar manipulatie om de hoek loert. Ik zeg niet dat Kim Kardashian het boegbeeld voor mental abuse moet worden, maar laten we Kanyes gedrag ook zeker niet verheerlijken. Want naast Kim zijn er velen – welk gender ook – die niet ongeschonden onder iemands klauwen uit geraken, zij hebben geen legertje peperdure advocaten klaarstaan. En ik ook niet, dus ik zal het maar al gaan goedmaken met mijn lief.

Anaïs

Lees de vorige brieven van Arkasha & Anaïs:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '