Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Caroline Dupont

‘Als ik goed werk lever, heb ik op den duur geen werk meer, want dan is er overal een cultuur van inclusie.’

Hassan was op zijn 15de de jongste ondernemer van België: ‘Mijn verhaal staat symbool voor de mogelijkheden die er zijn’

De redactie

Drive, doorzettingsvermogen en een aanstekelijk enthousiasme, dat hebben de drie jonge wolven die wij spraken gemeen. Wij vroegen hen hoe ze ondanks hun jonge leeftijd al zo’n topfunctie uitoefenen. First up: Hassan al Hilou (24)! Hij was op vijftienjarige leeftijd de jongste ondernemer van het land.

‘Toen ik op mijn vijftiende nog geen studentenjob kon doen, ben ik mijn eigen project gestart. Ik wilde een succes creëren waar niet alleen ik, maar ook mijn familie en vrienden van konden genieten, maar al snel merkte ik dat ik meer wilde dan alleen commercieel succes. Ik voelde een soort maatschappelijke plicht. Door de jaren heen besefte ik dat ondernemen een krachtige hefboom is voor collectieve impact. Het biedt ook de kans om bij te dragen aan een betere samenleving.

Op mijn twintigste richtte ik Capital op, een vzw die zich op Brusselse jongeren richt door het bevorderen van ondernemerschap. Daarnaast geef ik lezingen en workshops over diversiteit en inclusie, zowel voor grote bedrijven als voor de overheid. In datzelfde jaar kwam mijn boek “Ik ben Hassan” uit. Mijn verhaal staat symbool voor de mogelijkheden die er zijn als je ambitieus bent en je inzet voor maatschappelijke impact. Iedereen heeft unieke talenten, en ik wil jonge mensen vooral aanmoedigen om die te benutten.

Koffiedrinken met de minister

Het jong zijn mag dan een label zijn, het vormt geen beperking voor mijn ambities en dromen. Maar wat is jong? Ik ben weliswaar nog maar 24, maar ben al negen jaar actief als ondernemer. Door de jaren heen heb ik geleerd dat ondernemen een mindset is die je in staat stelt om creatief en proactief te zijn, los van het al dan niet hebben van een BTW-nummer.

Je hoeft geen bedrijf te runnen om een ondernemende geest te hebben. De ondernemersmentaliteit omvat vooral het streven naar gemeenschappelijke doelen. Voor sommige ondernemers is het doel om zo groot mogelijk te worden, maar mijn thema is inclusie en diversiteit. Als ik goed werk lever, heb ik op den duur geen werk meer, want dan is er overal een cultuur van inclusie. Met vrienden van mijn leeftijd ga ik op vakantie of onderneem ik activiteiten, maar over mijn werk spreken doe ik vooral met mensen in de corporate wereld. Ik ga bijvoorbeeld koffiedrinken met ministers en CEO’s die me steunen op carrièrevlak.

Leeftijdsgenoten die een gelijkaardig parcours ambiëren raad ik aan om allereerst goed te beschrijven waarom ze iets willen doen. Wat is de impact die je wil bereiken? Als je weet waarom je het doet, behoud je je energie, ook als het even tegenzit. Nog een belangrijke tip is om je met de juiste mensen te omringen. Het is door collectief aan iets te werken dat je de dingen gedaan krijgt. Mijn droom is om te kunnen bijdragen aan de daling van de jeugdwerkloosheid. Ik wil maatschappelijk echt iets kunnen veranderen. Voor de komende vijf jaar is dat mijn doel.’

Tekst: Arkasha Keysers

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '