Home Straf Verhaal VIDEO: Emelie (35) werd aangereden op de fiets en belandde in een...

VIDEO: Emelie (35) werd aangereden op de fiets en belandde in een coma

Het is deze week de week van het Niet-Aangeboren Hersenletsel.

Deze week is het week van het NAH, het Niet-Aangeboren Hersenletsel. Ook de 35-jarige Emelie heeft een hersenletsel. Ze werd aangereden op de fiets en belandde in een coma.

Van 15 tot en met 20 oktober is het de week van het Niet-Aangeboren Hersenletsel. Tijdens deze week wordt er dus extra aandacht geschonken aan mensen met zo’n letsel, voornamelijk omdat het voor velen een onbekende aandoening is. Meestal kan je het niet zien aan iemands uiterlijk, maar het overkomt meer mensen dan we denken. Naar schatting hebben in Vlaanderen maar liefst 247.000 mensen een niet-aangeboren hersenletsel.

Blijvende beperkingen

Ook de 35-jarige Emelie heeft een niet-aangeboren hersenletsel. Zij werd toen ze met de fiets onderweg was naar haar mama aangereden door een vrouw die een epilepitische aanval kreeg. Ze belandde in een coma. Haar leven hing zelfs even aan een zijden draadje. Emelie vertelt ons openlijk over haar toenmalige, maar ook over haar blijvende beperkingen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer info over de week van het NAH vind je hier.

Reportage: Lies Van Kelst
Video: Anke Desmet

Meer straffe vrouwen: