https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Straf Verhaal Niki ‘de eekhoorntjesfotograaf’ Colemont: ‘Ik wil met mijn foto’s mensen vrolijk maken’

Niki ‘de eekhoorntjesfotograaf’ Colemont: ‘Ik wil met mijn foto’s mensen vrolijk maken’

'Het zijn beelden met een hoek af, net zoals er bij mij ook een hoek af is.'

Niki Colemont
© Niki Colemont

Fotograaf Niki Colemont (34) haalde de afgelopen weken de nationale én internationale pers met zijn foto’s. De Diepenbekenaar met Rwandese roots klinkt je misschien niet bekend in de oren, zijn bijnaam hoogstwaarschijnlijk wel: de eekhoorntjesfotograaf.

Vorig jaar werd Niki Colemont gecontacteerd door de Vlaamse documentairemaker Michiel Thomas die al zes jaar in Los Angeles woont en werkt. Hij volgde Niki op dat moment al meer dan vijf jaar en had een documentaire over Niki’s passie gepitcht bij 60 Second Docs.  Daar waren ze zodanig geïnteresseerd in de Belgische ‘eekhoorntjesfotograaf’ dat Michiel helemaal naar België mocht afreizen om de documentaire te maken. Diezelfde minidocu is sinds eind vorig jaar 5 miljoen (!) keer bekeken en haalde overal ter wereld krantenkoppen. Niet slecht voor een natuurfotograaf die nooit een opleiding fotografie gevolgd heeft. ‘Ik heb veel zelf geleerd door heel veel fouten te maken, en door opnieuw en opnieuw én opnieuw te proberen’, aldus Niki.

Niki, je bent de afgelopen weken van Diepenbekenaar gepromoveerd tot wereldnieuws. Wat ging er door je heen toen de video viraal ging? 

‘Opwinding, pure emotie en vooral blijdschap. Ik kon het eerst niet zo goed plaatsen. Het ging plots allemaal zó snel. Ik had nooit verwacht dat de documentaire zoveel teweeg zou brengen. Ik wist ook niet zo goed wat ik moest verwachten van de reacties. In het verleden heb ik hier en daar al eens commentaar gekregen van mensen die het echt niet fijn vinden wat ik doe, dus ik was in het begin redelijk terughoudend en op mijn hoede.’

© Niki Colemont
Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!