Home Lifestyle VIDEO: studente astrofysica Jana (20) is gepassioneerd door de ruimte

VIDEO: studente astrofysica Jana (20) is gepassioneerd door de ruimte

'Mijn vrienden noemen me weleens een nerd, maar ik heb naast astrofysica nog tal van andere interesses. Zo ben ik chiroleidster en ga ik graag uit.'

ruimte
© Lissa Van Eesbeeck voor Flair

Jana (20) uit Wijnegem is al jaren gepassioneerd door het heelal en studeert astrofysica in Gent. Ze hoopt later aan de slag te kunnen bij een sterrenwacht of les te geven.

‘Zoals de ruimte oneindig gestrekt lijkt te zijn, kent mijn fascinatie ervoor ook geen grenzen’, begint de 20-jarige Jana uit Wijnegem haar verhaal.

‘Dat ik gepassioneerd ben door het heelal, is geen geheim. Mijn boekenkast is tot de nok gevuld met wetenschappelijke boeken, ik drink elke ochtend uit mijn favoriete mok met sterrenbeelden erop en slaap onder een dekbedovertrek van de NASA (National Aeronautics and Space Administration, red.). Samen met de meisjes uit mijn richting liet ik zelfs een trui maken met als opschrift “Proud to be an astrowijf” (lacht).’

Benieuwd hoe Jana’s fascinatie voor het heelal begon? Lees het interview deze week in Flair of ontdek het in onderstaande video.

Video door Lissa Van Eesbeeck.

Nog meer video-interviews: