Home Deco BIJZONDER PLEKJE: Dorien en Jeroen wonen en werken in een oude schoolbus

BIJZONDER PLEKJE: Dorien en Jeroen wonen en werken in een oude schoolbus

Wij mochten een kijkje nemen.

Binnenkijken bij Studio Fluxi
© Lissa Van Eesbeeck

Van een boomhut tot een huiskamerrestaurant: België herbergt een heleboel bijzondere plekjes. Dorien en Jeroen runnen met Studio Fluxi hun eigen animatiestudio en renoveerden op een jaar tijd een oude schoolbus tot woon- en werkplek.

In het dagelijkse leven werken Dorien (28) en Jeroen (28) als designers voor hun eigen ontwerpbureau Studio Fluxi, maar sinds vorig jaar mogen ze ook ‘klussers’ aan hun palmares toevoegen. In oktober 2019 kochten ze namelijk een oude schoolbus die ze op een jaar tijd omtoverden tot woon- én werkplek. Inspiratie vonden ze tijdens een trip aan de West Coast van Amerika, waar skoolie life’ echt een ding is. Ooit hopen ze daar met hun bus een laatste halte te houden, maar ondertussen blijven ze nog even staan op een groene weide in het noorden van Limburg. Hoe ze zo’n leven overleven als koppel op amper 17m2 vertellen de twee in de video hieronder.

Video: Lissa Van Eesbeeck

Volg de avonturen van Dorien en Jeroen via hun Instagramaccount.

Ben of ken jij zelf iemand met een bijzonder plekje in eigen land (of net over de grens)? Of je nu een huiskamerrestaurant uit de grond stampte, in een kapel woont, vrolijke vrienden met groene vingers ontvangt in je pluktuin of een leuke boomhut verhuurt in the middle of nowhere: laat het ons weten!

Meer bijzondere plekjes: