Home Straf Verhaal Majda (29) versterkt als flexwerker het team kelners in een taverne

Majda (29) versterkt als flexwerker het team kelners in een taverne

‘Ik doe de job zo graag dat het niet als werken aanvoelt. Dat ik soms geen vrije tijd heb, vind ik dus niet erg.’

TIM DE BACKER

Drie jaar geleden werd de flexi-job in het leven geroepen: een bijbaan die de mogelijkheid biedt om – zonder extra te worden belast – bij te verdienen in de horeca en detailhandel. Lezeres Majda maakt gretig gebruik van dat systeem. Naast haar voltijdse baan houdt zij er een tweede job op na.

‘Stilzitten heeft nooit in mijn aard gelegen, daarvoor ben ik veel te levendig en daarom werk ik ook hard. In hoofdberoep ben ik nu al vier jaar voltijds tandartsassistente. Daarnaast heb ik nog een flexi-job in de horeca. Het zijn twee drukke banen waar ik mijn energie in kwijt kan en die ervoor zorgen dat er op het einde van de maand een mooi loon op mijn rekening komt te staan.

Omdat ik een echte shopaholic ben en altijd van mooie kleren gehouden heb, ging ik als 17-jarige studente al op zoek naar een studentenjob waarmee ik tijdens de weekends een centje kon bijverdienen. Zo kwam ik bij de taverne Zuster Agnes in Lier terecht, waar ik aan de slag kon als serveuse. Mijn hele studie lang heb ik er tijdens de weekends in de zaal gestaan. Nadat ik was afgestudeerd en moest beginnen solliciteren, heb ik er zelfs even voltijds gewerkt, tot ik een vaste job als tandartsassistente had gevonden. Omdat ik me altijd erg goed voelde in het team van Zuster Agnes, ben ik ook nadat ik een vaste job had gevonden, blijven bijspringen in zaak.

Omdat ik een echte shopaholic ben en altijd van mooie kleren gehouden heb, ging ik als 17-jarige studente al op zoek naar een studentenjob waarmee ik tijdens de weekends een centje kon bijverdienen.

Maar als je alles netjes volgens het boekje doet, is een gewone bij-job fiscaal gezien zo nadelig dat je zo goed als voor niets werkt. Daarom heb ik meteen zeer dankbaar van het nieuwe systeem gebruikgemaakt toen drie jaar geleden de flexi-job in het leven werd geroepen en mijn baas in de taverne me die mogelijkheid bood.’

Flexibele bazen

‘Het team kelners waarvan ik deel uitmaak, bestaat uit allemaal toffe jonge mensen. Wat ik bruto verdien, wordt netto op mijn rekening gestort. Dat maakt de flexi-job zo aantrekkelijk voor mij. Er wordt ook heel erg rekening gehouden met mijn persoonlijke wensen. Ik werk het liefst overdag en word liever niet ’s avonds ingepland, en daar wordt altijd wel voor gezorgd. Als ik op het laatste moment laat weten dat ik om een of andere reden het daaropvolgende weekend niet aanwezig zal kunnen zijn, wordt daar ook nooit moeilijk over gedaan.

Mijn bazen zijn altijd heel flexibel. Ondertussen ben ik de vaste kracht op zaterdag geworden. Elke zaterdagochtend om tien uur begin ik te werken en een halfuur later open ik de zaak. Mijn werkdag stopt om 18u. In een doorsnee week klus ik één dag bij als flexwerker. Valt er in die week een feestdag, dan werk ik meerdere dagen per week. Ook als een collega zich ziek heeft gemeld op een andere dag, spring ik ’s avonds weleens bij.’

Veel en hard werken heeft een impact op mijn sociaal leven. Daar kan ik moeilijk omheen.

Work hard, play harder

‘Veel en hard werken heeft een impact op mijn sociaal leven. Daar kan ik moeilijk omheen. Aan het einde van de week ben ik meestal kapot en familie en vrienden komen weleens op de tweede plaats. Maar zolang zij daar begrip voor blijven tonen, is er voor mij geen probleem. Ik doe mijn flexi-job zo graag dat het meestal niet echt als werken aanvoelt. Dat zorgt er ook voor dat ik er weinig last van heb als er mij bijna geen vrije tijd rest.

Het leven van vandaag is ook zo duur als je graag geniet van mooie dingen, en die wil ik me niet moeten ontzeggen omdat ik ze niet zou kunnen betalen. Ik werk hard, dus het geld dat ik daarmee verdien, mag rollen. Het gevoel om financieel volledig op eigen benen te kunnen staan, vind ik ook heel belangrijk. Rondom mij zie ik regelmatig vrouwen in een slechte relatie blijven hangen, gewoon omdat ze financieel afhankelijk zijn van hun partner. Dat zou ik nooit willen meemaken.

Ik ben vrijgezel en heb nog geen kinderen, dus dit is het uitgelezen moment om zo veel mogelijk te werken en centen te vergaren. Momenteel verdien ik aan mijn flexi-job tussen 500 en 600 euro per maand, en daar zijn de fooien nog niet eens bijgerekend. Het is een flinke extra boven op mijn vaste loon dat me de luxe biedt om er als alleenstaande jonge vrouw een mooie levensstijl op na te houden en op termijn een appartement te kunnen kopen. Dat is nu mijn grootste ambitie.’

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.