Home Lifestyle Jobs Het proberen waard? 5 redenen waarom een tijdelijke job ook iets voor...

Het proberen waard? 5 redenen waarom een tijdelijke job ook iets voor jou is

Krijg je niet meteen een contract van onbeperkte duur aangeboden? Niet getreurd!

© Brooke Lark / Unsplash

Er is helemaal niets mis met een tijdelijke job. Heel wat mensen vinden die zelfs prettig. Hier zijn 5 redenen waarom een tijdelijke job ook iets voor jou is.

Ben je op zoek naar werk en krijg je geen contracten van onbepaalde duur, maar voornamelijk tijdelijke opdrachten aangeboden? Dat is helemaal niet gek. Die komen tegenwoordig gewoon veel vaker voor nu de Belgische arbeidsmarkt flexibeler is dan vroeger. Uit een poll van rekruteringsexpert Hays blijkt dat maar liefst 76 % van de respondenten een tijdelijke opdracht prettig vindt. Hier zijn vijf redenen om een tijdelijke job zeker te overwegen.

1. Het is een boost voor je vertrouwen

Soms kan je zelfvertrouwen op werkvlak in een dipje zitten. Geloof het of niet, maar een tijdelijke opdracht kan je zelfvertrouwen absoluut een boost geven. Door het avontuur aan te gaan, treed je uit je comfortzone. Je kan eens iets proberen in een sector waarin je geïnteresseerd bent, maar waarin helemaal nog geen ervaring in hebt. Zo leer je ongetwijfeld heel wat bij.

2. Het kan een springplank voor je carrière betekenen

Heb je je oog laten vallen op een bepaalde sector of bedrijf, maar heb je weinig tot geen ervaring? Het feit dat een bedrijf tijdelijke jobs aanbiedt, kan ervoor zorgen dat het sneller mensen met minder ervaring zal aannemen voor de job. Ze zoeken dan vooral iemand die snel beschikbaar en gemotiveerd is. Grijp die kans dus om je te bewijzen! Heel veel tijdelijke contracten worden later trouwens vervangen door een samenwerkingscontract van onbepaalde duur.

3. Het is een bron van nieuwe kennis

Nieuw bedrijf, nieuw project, nieuwe sector, nieuwe functie… Tijdelijke jobs openen een wereld vol kennis. Daardoor ontwikkel je niet alleen een breder palet aan werkskills, want door in aanraking te komen met nieuwe collega’s en mensen, ontwikkel je ook je communicatieve en sociale vaardigheden.

4. Het vormt een upgrade voor je cv

Gezien de korte termijn van een tijdelijke job kan je een mooi cv opbouwen. Tijdelijke jobs op je cv tonen aan dat je leergierig bent en openstaat voor nieuwe dingen.

5. Het is een uitbreiding van je netwerk

Een tijdelijke job betekent tot slot ook een uitbreiding van je connecties. Zo kan je niet alleen je LinkedIn-netwerk uitbreiden, je kan ook beter op de hoogte blijven van de laatste trends en nieuwe kansen. Bovendien kan je makkelijker om referenties vragen.

Lees ook: