Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Dit masker met kattentekening is met zijn 4 euro een leuk hebbedingetje (het levert sowieso een leuke selfie op).'

Flair Beauty testteam: ZOOMANIA – CAT gelaatsmasker met katafbeelding van Kiko

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Laura (27) heeft een zwak voor eyeliner, is verslaafd aan Koreaanse sheet masks en zou – als ze kon – dagelijks een andere tint (glitter)nagellak uittesten. Haar dagelijkse beautyroutine bestaat uit véél mascara, een frambozenrode tint op de lippen en wat bronspoeder voor een sunkissed look.


ZOOMANIA – CAT Hydraterend stoffen gelaatsmasker met katafbeelding van Kiko: 4/10


Prijs/kwaliteit

Het masker kost 4 euro en hoewel de ‘echte’ Koreaanse sheet masks ook rond die prijs liggen, merk je dat de kwaliteit van dit masker toch niet helemaal je dat is.

Geur/textuur

Ik testte in het verleden al verschillende sheet masks uit en die roken altijd heerlijk fris. Dit exemplaar vond ik echter een opvallend chemische en vooral penetrante geur hebben.

Pluspunten

Het ‘kattenmasker’ ziet er leuk uit en begint niet te tintelen of irriteren na 20 minuten. Bovendien hoef je niet te gaan liggen. Ik heb zelfs gestofzuigd gedurende de 20 min. dat het masker moest intrekken (hashtag multitasking). Toen ik het resterende serum van m’n gezicht verwijderde, zag m’n watje grijs. Het werkt dus niet alleen hydraterend, maar ook zuiverend. 

Minpunten

De geur is allesbehalve aangenaam en aangezien je het masker op je gezicht moet dragen, kan je er niet onderuit. Na 20 min. moet je het masker verwijderen, maar het serum bleek helemaal niet ingetrokken in m’n huid. Zelfs na het masker nog een extra 10 min. op m’n gezicht te laten rusten, droop het serum zo van m’n gelaat. Ik had drie (!) watjes nodig om het serum over m’n gezicht te verdelen en de overschot van m’n gezicht te vegen. 

Zou ik het opnieuw kopen?

Neen, ik was geen fan van de geur en het effect op m’n huid was minimaal.

Ik ben grote fan van Kiko. Hun mascara’s en nagellakjes zijn al jaren een vaste waarde in m’n badkamerkastje. Dit masker met kattentekening is met zijn 4 euro een leuk hebbedingetje (het levert sowieso een leuke selfie op), maar voor het spectaculaire effect op je huid hoef je het niet te doen. Je zou denken dat zoveel serum mijn huid zijdezacht zou maken, maar het resultaat was eerder neutraal. De geur trok na een tijdje gelukkig wel weg.

ZOOMANIA – CAT Hydraterend stoffen gelaatsmasker met katafbeelding van Kiko – 3,95 euro – te koop bij de Kiko stores (lijst met winkels in België vind je hier) of online.

Lees meer beauty reviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '