Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Barneys

WOEPS: Balenciaga haalde de modieuze mosterd voor één keer bij… Ikea

De it-bags van Balenciaga zijn al jaren dé (helaas kostelijke) musthaves om casual cool aan je arm te laten hangen. De designs zijn klassevol, tijdloos en soms ook… lichtelijke apart. De nieuwste telg van de Balenciagafamilie slaat de bal alvast volledig mis.

Wie al eens naar Ikea trok voor de goedkope Scandinavische vibes en de heerlijke Zweedse balletjes, heeft ongetwijfeld al eens met een iconische blauwe of gele 'Frakta'-shopper rondgesleurd. De winkeltassen zijn enorm praktisch, maar niet meteen een streling van het oog. Of dat dachten we toch…

 

 

A post shared by isis220413*** (@isis220413) on

 

Bij Balenciaga lijkt het design van de beroemde Ikeatas wel voor wat inspiratie te zorgen. Zo bracht het modehuis onlangs de 'Arena extra large shopper' op de markt: een gigantische blauwe of gele shopper met zowel korte als lange handvatten. Klinkt dat bekend in de oren? Jawel.

 

 

A post shared by Balenciaga (@balenciaga) on

 

Het grootste verschil tussen de twee it-bags? Het prijskaartje. Voor een shopper van Ikea betaal je een luttele 60 cent, terwijl je voor de versie van Balenciaga een slordige 2100 (!) euro neertelt. Wat dat betreft, is de keuze voor ons snel gemaakt. Bij Ikea zelf zijn ze alvast niet slechtgezind om het voorvalletje, maar de keten voelt zich eerder gevleid om als inspiratiebron gebruikt te worden.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '