Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Een grondige reinigingsbeurt is de onmisbare eerste stap van je routine.

TUTORIAL: wat is dubbel reinigen en waarom is het zo goed voor je huid?

Eerst water, de rest komt later. Dat geldt eigenlijk ook voor je verzorgingsroutine, want een grondige reinigingsbeurt vormt de onmisbare basis voor een stralende huid. De beste manier om grondig te reinigen? Een dubbele reiniging.

How to: dubbele reiniging

Dubbel reinigen wil zeggen dat je eerst reinigt met een reinigende olie en daarna met een cleanser op waterbasis. Een cleanser op oliebasis lost alle olieoplosbare deeltjes op, zoals make-up, talg en afvaldeeltjes. Een reiniger op waterbasis schuimt meestal lichtjes en verwijdert alle wateroplosbare deeltjes, zoals bacteriën en zweetrestjes. Een oliereiniger masseer je altijd in op een droge huid. Nadat hij even heeft ingewerkt, voeg je water toe, zodat hij een melkachtige textuur krijgt. Daarna spoel je alles af. Een cleanser op waterbasis gebruik je daarentegen gewoon op een vochtige huid. Als je beide stappen uitvoert, mag je er dus zeker van zijn dat je gelaat squeaky clean is.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat zijn de voordelen?

Reinigen is de basis van je verzorgingsroutine, dus zonder die stap kan je niet starten. Tijdens het reinigen verwijder je make-uprestjes, overtollige talg, zweetrestjes en vuildeeltjes op je gelaat. Als die blijven zitten, wordt je huid dof en raken je poriën verstopt, met puistjes en andere oneffenheden als gevolg. Bovendien worden verzorgingsproducten veel beter opgenomen door een gereinigde huid.

Deze week kan je de Advanced Precleanser (100 ml) van Rainpharma kopen aan de Flairprijs van € 7,99 in plaats van € 37,95. Deze oliereiniger kan je gebruiken als eerste stap in je dubbele reiniging. Hij is gemaakt van plantaardige oliën en is heel mild. Je kan hem dus ook op je ogen gebruiken om waterproof make-up te verwijderen.

RainPharma


Ontdek hier alle producten van Rainpharma.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '