Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Gebruik jij bijvoorbeeld al jaren dezelfde foundation?

De 8 make-upfouten die we volgens visagisten allemaal maken

Vaak begonnen we in onze tienerjaren al met make-up, dus het is best mogelijk dat we ondertussen een beetje in oude gewoontes zijn vervallen. Toch is het belangrijk om je routine met de jaren eens te evalueren. Volgens visagisten zijn er namelijk acht make-upfouten waar we ons regelmatig schuldig aan maken. Een overzicht!

1. Je verzorgt je huid niet grondig genoeg

Ben jij als je opstaat vaak gehaast en begin je daarom meteen met je make-up? Niet doen! Het is namelijk belangrijk om je huid niet alleen ’s avonds, maar ook ’s ochtends grondig te reinigen en te hydrateren. Je make-up ziet er namelijk een stuk beter uit als je gelaat goed gehydrateerd is.

2. Je brengt je make-up aan in een te donkere ruimte

Iets wat je niet altijd in de hand hebt, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je tijdens het aanbrengen van je make-up genoeg licht hebt. Ook is er een groot verschil wat betreft natuurlijk en kunstmatig licht. Vaak ziet de kleur van je foundation er toch iets anders uit of merk je pas als je op je werk aankomt dat je je blush toch iets te hevig hebt aangebracht...

3. Je gebruikt nog steeds dezelfde foundation

Zweer jij al jaren bij dezelfde foundation? Dan is het hoog tijd om eens te onderzoeken of deze nog wel bij jou past. Een jongere huid heeft namelijk vaak minder dekking nodig. Daarnaast is het ook mogelijk dat je gelaat met de jaren iets droger geworden is of er minder stralend uitziet. Een aangepaste fond de teint kan hier al heel wat bij helpen.

4. Je bent niet zuinig met je concealer

Less is more is een regel die we nog vaak vergeten als het op make-up aankomt. Vooral op vlak van concealer durven we soms al iets meer smeren dan nodig is. Alleen zullen je donkere kringen net meer opvallen wanneer je een overload aan product gebruikt.

5. Je gebruikt geen blush

Wil je jouw routine omwille van tijdsgebrek toch beperken tot het minimum? Overweeg dan toch om een vleugje blush aan te brengen. Het geeft je een jeugdig uitzicht en zeker in de winter kan je gelaat wel wat extra kleur gebruiken. Kies voor een natuurlijke roze tint en blijf weg van exemplaren die te fel zijn of veel glitters bevatten. Vervaag ook alles goed voor een natuurlijk effect.

6. Je brengt bronzer op de verkeerde plaatsen aan

Het aanbrengen van bronzer blijft voor veel mensen een mysterie. Vaak gaan we dan ook iets te enthousiast aan de slag waardoor het resultaat er een tikkeltje oranje uitziet. Een bronzer wil je plaatsen op de plekken waar de zon je gezicht raakt, dus op je jukbeenderen, rond je haarlijn en eventueel ook aan je kaaklijn. Vind je een poeder toch te moeilijk? Probeer dan eens een exemplaar in crèmevorm. Werkt net iets makkelijker!

7. Je gebruikt meerdere laagjes mascara op je onderste wimpers

Wil je ook je onderste wimpers wat meer definitie geven? Breng dan niet meer dan één laagje mascara aan. Anders ga je eventuele rimpeltjes onder je ogen alleen maar extra benadrukken. Een alternatief is om zachtjes wat oogpotlood of oogschaduw aan te brengen. Ook zo kan je een iets intensere blik creëren.

8. Je vergeet je lippen

Je lippen verdienen meer dan enkel een laagje lippenstift. Verzorg ze dus grondig door ze een keer per week voorzichtig te scrubben. Nadien breng je nog een hydraterende lippenbalsem aan om ze te verzorgen. Een must tijdens de wintermaanden!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '