Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Ontwerpster Jasna Rokegem toont ons hoe de kleding van de toekomst eruitziet.

VIDEO: dragen we binnenkort kleding die verraadt hoe we ons voelen?

Een jurk met lampjes die gaan flikkeren wanneer je opgewonden of nerveus bent, zou jij het aandurven tijdens een avondje uit? Ontwerpster Jasna Rokegem maakt kleding die van vorm en van kleur verandert, op basis van wat er in je hersenen gebeurt. Wij mochten haar ontmoeten tijdens FUEL en vroegen haar hoe technologische mode precies werkt.


Kleding die toont wat er in ons hoofd omgaat: het klinkt misschien als verre toekomstmuziek, Jasna Rok bevestigde op FUEL – het inspiratieseminarie van Medialaan – dat het allemaal dichterbij is dan we denken. Hoewel de kleding nu nog best complex in elkaar zit en verbonden is met draden en een hersensensor, ziet de ontwerpster dit soort kledingstukken op een dag in onze kleerkast hangen.

Elk seizoen zijn er nieuwe trends en modeontwerpers doen hun best om te vernieuwen, maar toch is de modewereld volgens Jasna een beetje blijven stilstaan. Tijd voor een digitale revolutie in onze kleerkast.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '