Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty Images

Een - al dan niet subtiele - hint kan nooit kwaad, toch?

Van kleurrijk tot duurzaam: dit zijn de 6 populairste verlovingsringtrends voor 2020

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Wist je dat december de populairste maand is om je partner ten huwelijk te vragen? Mocht hij of zij plannen in die richting hebben, kan het alvast geen kwaad om hem of haar onderstaande 6 verlovingsringtrends voor 2020 onder de neus te schuiven.

1. Pavéband


Ben jij van het principe ‘there’s no such thing as too much bling‘? Dan is de pavéband jou op het lijf geschreven. Bij dit type verlovingsring wordt de ring (ook wel band genoemd) bezet met fijne diamantjes. Onder meer Meghan Markle is de trotse bezitter van een verlovingsring met pavéband (al zag hij er initieel anders uit).

2. Emerald


De emerald is hét toonbeeld van elegantie. Deze slijpvorm is rechthoekig en heeft grotere facetten. De langwerpige steen wordt vaak gecombineerd met kleinere diamantjes (aan weerszijden van of rondom de centrale steen) en is perfect voor zij die een verfijnde verlovingsring willen met een vintage look. Onder meer Jennifer Lopez, Beyoncé, Ellen Pompeo, Amal Clooney en Kim Kardashian hebben een emeraldvormige diamant aan hun vinger bungelen.

3. Meerdere stenen


Hoe meer, hoe beter, luidt het motto hier. Denk aan een mix van verschillende vormen (foto 1), drie stenen op een rij (foto 2) of een centrale ring met halo (foto 3). De combinaties zijn eindeloos. Maar dat je gegarandeerd een origineel exemplaar aan je ringvinger hebt pronken, staat buiten kijf.

4. Duurzaam


Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 70% van de millennials lab grown diamonds of synthetische diamanten overweegt. Het feit dat ze goedkoper zijn dan natuurlijke diamanten, is heus niet de enige reden. De traditionele industrie wordt reeds decennialang geplaagd door verhalen over conflictdiamanten, slechte werkomstandigheden voor de mijnwerkers en schade aan het milieu door ontginning. Met de aankoop van een synthetische diamant, maak je dus niet alleen een ethische maar ook duurzame keuze. En voor wie bang is dat een synthetische diamant er fake zou uitzien in vergelijking met zijn natuurlijke tegenpool: het verschil is met het blote oog niet te merken.

https://www.instagram.com/p/BzjFdrWAZou/

5. Gekleurde stenen


Klanten zouden steeds vaker vragen naar alternatieve verlovingsringen met een saffier (blauw), robijn (rood) of smaragd (groen), maar ook perzikkleurige, grijze en zelfs zwarte diamanten zouden aan een opmars bezig zijn. Het afgelopen jaar werd er op Pinterest dubbel zo vaak gezocht naar turquoise ringen als vorig jaar. Wij verwachten dus véél turquoise verlovingsringselfies op Instagram deze kerstperiode.

6. Solitaire


Geen ring zo tijdloos als een solitaire. Bij dit model wordt de band bezet met maar één enkele steen. Die kan allerlei verschillende vormen hebben. Rond, markies, cushion, peer, ... Keuze te over. Wie met kennis van zaken wil spreken bij de juwelier, kan hier alvast even z’n geheugen opfrissen wat diamantslijpvormen betreft.

Huwelijksaanzoek in ’t verschiet? Lees dan zeker ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '