Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Voor wie milde stressklachten heeft, is de behandeling ideaal.

Hoofdredactrice Eva (42) testte voetreflexologie: ‘Ik voel het in mijn hele lichaam’Soms heb je gewoon even een momentje voor jezelf nodig. Self-carebehandelingen zijn allemaal anders, maar hebben één gemeenschappelijk doel: jou helpen te ontspannen. Hoofdredactrice Eva (42) testte voetreflexologie: ‘Alleen mijn voeten worden behandeld, maar ik voel het in mijn hele lichaam’.


Wat is het?


De voetreflexologie begint met een voetmassage omdat je helemaal ontspannen moet zijn voor de beste resultaten. Dan volgt de aandacht voor verschillende drukpunten in de voetzool. Hier en daar voelt de druk wat intenser, maar het is absoluut niet pijnlijk en vooral heel ontspannend.

Ervaring?


‘Wanneer ik het salon van Vero binnenstap, ben ik letterlijk aan het hollen. Natuurlijk wil ik dit gaan testen, maar… mijn agenda zit hopeloos vol. Echte klachten heb ik niet. Mijn hyperventilatie is al enkele maanden onder controle, maar ik voel dat er wel wat stress borrelt, die weer tot uitbarsten kan komen.

“Voor milde stressklachten en relaxatie is deze behandeling uiterst geschikt”, vertelt Vero. “Zie het als een onderhoudsbeurt voor je lichaam. Een check-in, even voelen of alles nog goed draait en erger voorkomen.” En inderdaad, relaxerend is het meteen. Ik vroeg me vooraf af of ik het niet vervelend zou vinden dat de massage alleen op je voeten gebeurt. Maar ik mis niets, het doet werkelijk je hele lichaam deugd. Ik val bijna in slaap.

Wanneer ik een uur later naar huis wandel, voel ik me net energiek. Volgens het advies drink ik veel water en ga ik vroeg naar bed. De volgende dag voel ik me alsof ik een weekend vrij heb gehad. Net op tijd, want ik sliep al even niet goed. Bij milde stress is om de zes weken een sessie hebben een goed idee. Heb je meer klachten, dan kan een kuur helpen. Ik wil het voortaan dus als preventie inzetten vóór de stress het overneemt.’

Voetreflexologie – € 50. Meer info vind je op Verofeetandskin.be.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '