Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Toen ik hoorde dat floaten goed is voor piekeraars, wilde ik het zeker uittesten, want ik moet toegeven dat ik een echte stresskip ben.'

UITGETEST: eindredactrice Ise (29) ging dobberen tijdens een floatingsessieSoms heb je gewoon even een momentje voor jezelf nodig. Self-carebehandelingen zijn allemaal anders, maar hebben één gemeenschappelijk doel: jou helpen te ontspannen. Eindredactrice Ise (29) ging floaten in een bad met zout om even helemaal tot rust te komen.

Wat is het?


Bij een floatingsessie drijf je in een bad met hoog zoutgehalte. Het zou de ideale manier zijn om pijn te verlichten, stress los te laten en te ontspannen.

Ervaring


‘Als lang in bad zitten een olympische discipline was, zou ik dit jaar naar Tokio mogen. Dat floaten wilde ik dus wel uittesten! Zeker toen ik hoorde dat het goed is voor piekeraars, want ik moet toegeven dat ik een echte stresskip ben. Dat zoute water vind ik wel spannend. Ik heb namelijk van jongs af aan een gevoelige huid met af en toe wat eczema.

Het bad bleek een pak groter dan ik op de foto had gezien. Ik stap erin en leg me neer. Ik krijg even een flashback naar toen we op vakantie in de Dode Zee dreven. Ik sluit mijn ogen en lig te dobberen in zeesterhouding. In het begin prikt het zout water even (bedankt, gevoelige huid), maar dat verdwijnt gelukkig vlug. Ik vergeet al snel dat ik in de cabine lig. De grootste opgave is je gedachten afsluiten. Dat lukt behoorlijk en ik kan ontspannen.

Helemaal zen zijn betekent immers ook wat brain fog.


Relaxed stap ik de cabine weer uit, alsof ik er drie yogasessies op heb zitten. Dat gevoel blijft de hele dag, zelfs wanneer ik nog even wat deadlines moet halen. Tip: ga voor een floatingsessie op het einde van je dag of plan daarna niet te veel in. Helemaal zen zijn betekent immers ook wat brain fog. Mijn huid is lekker zacht en ik heb geen nieuwe uitslag. Het grootste voordeel ontdek ik ’s avonds: geen gepieker, want ik val meteen diep in slaap. Een wonder!’

Floatingsessie (60 minuten) – € 45. Meer info vind je op Lanostravita.be.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '