Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Trend: blond haar, donkere wenkbrauwen

Het hoeft niet altijd matchy-matchy te zijn. Onder die noemer introduceren we de contrast-is-cool-beweging. Blonde haren versus donkere wenkbrauwen, het kan niet meer verschillen. Sinds Cara Delevingne van haar wilde borstels een statementaccessoire maakte, mogen wenkbrauwen keihard in de spotlight staan.

Anno 2015 mogen – nee, móéten – wenkbrauwen vol, opvallend en dé eyecatcher van je gezicht zijn. En dat wauw-effect komt het best tot stand in een mismatch met een contrasterende haarkleur.

 

Een edgy look krijg je door platinablonde haren te combineren met donkere wenkbrauwen. Je ogen komen op die manier beter uit. Wanneer mensen je aankijken, worden ze meteen aangetrokken door je wenkbrauwen. Als je haarkleur en wenkbrauwkleur dichter bij elkaar aanleunen, krijg je een zachtere, meer naturelle uitstraling.

 

Hoe begin je eraan?

Traag. Experimenteer eerst met een haarkleur die net iets lichter is dan je wenkbrauwkleur. Bevalt het je? Bouw dan stap voor stap op. Ga dus niet meteen voor sneeuwwit haar als je gitzwarte brows hebt.

 

Alleen voor blondjes?

Absoluut niet. Elke haarkleur kan experimenteren met wenkbrauwpotloden. Iemand met lichtbruin haar kan bijvoorbeeld met een donkerder wenkbrauwpotlood het beste contrast ontdekken. Een meer permanente oplossing is je wenkbrauwen laten kleuren.

 

Deze celebs tonen hoe het moet

Trend: blond haar, donkere wenkbrauwen

Kim Kardashian

Trend: blond haar, donkere wenkbrauwen

Michelle Williams

Trend: blond haar, donkere wenkbrauwen

Gwen Stefani

Trend: blond haar, donkere wenkbrauwen

Queen of brows Cara Delevingne

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '